A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Roche 970*250
Gancia 300*300

DAGAD A VICODIN-BOTRÁNY

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Az ügyet átadták a drogcsoportnak, és nyomozás van folyamatban, ezt nyilatkozta Robert Bryan különleges ügynök, szóvivõ. A polgári pert múlt héten pénteken indította Geoffrey Santini, a csapat egykori biztonsági igazgatója, aki egykor FBI ügynök volt. Santini bizonyítékokat adott át a szövetségi hatóságnak, mielõtt tavaly augusztusban felmondott. A vádak alapján állami törvényeket is sérthettek New Orleansban, de a helyi kirendeltségû szövetségi hatóságok azt mondják, elõször õk folytatnak nyomozást. Jefferson Parish sheriff szóvivõje, John Fortunato elmondta, az õ részlege csak a civil per elindítása után értesült a történtekrõl, és jelenleg nem bûnügyi nyomozás folyik.

A Saints-nél kijelentették, a vádak hamisak, Santini csak azért találta ki, hogy lejárassa a csapatot. Greg Bensel, a Szentek szóvivõje elmondta, a csapat agresszív védekezést fog folytatni a bíróság elõtt. Bensel kivételével Sean Payton vezetõedzõ volt az egyetlen a franchise részérõl, akik felszólalt az ügyben. A csapat által kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt bizonygatja, hogy sosem élt vissza Vicodinnal, és nem is lopott a gyógyszerbõl, amelyet erõs fájdalmak csillapítására szoktak felírni. Payton akkor reagált, amikor többen is azt állították, hogy a feljelentés azonosítatlan vádlottja a vezetõedzõ, akinek megengedték, hogy akkora mennyiségû gyógyszert vigyen el a csapat gyógyszeres szekrényébõl, amely kimeríti a visszaélés fogalmát.

Kiderült, a feljelentésben semmi olyasmi nem szerepel, amely arra utalna, hogy Payton – akit a feljelentõ egyébként nem említett név szerint – törvényellenesen cselekedett. Viszont a vádak szerint egy „idõsebb munkatárs” az egyik edzõ kulcsát használva lopott Vicodint a szekrénybõl. Néhányan, akik az Associated Press-nek nyilatkoztak, az ügy érzékenysége miatt a névtelenségüket kérték. Azt állítják, a bizonyos munkatárs Joe Vitt, a linebackerek edzõje. Állítólag a biztonsági kamerák felvételei is bizonyítják, hogy Vitt az egyik edzõ irodájából kulcsokat visz el, amiket arra használ, hogy bejusson a csapat gyógyszeres szekrényébe. A munkahelyi e-mail címére küldött üzenetekre Vitt nem válaszolt az újságíróknak. A Saints és védõügyvédeik sem válaszoltak arra kérésre, hogy segítsenek felvenni a kapcsolatot Vitt edzõvel, hogy kiderüljön, van-e valami mondanivalója az üggyel kapcsolatban.

Santini kijelentette, parancsba kapta, hogy a Vicodin-ügyrõl hallgatnia kell. Azt is állítja, hogy egy felsõ vezetõ arra utasított két edzõt, hogy hamisítsanak bejegyzéseket a hivatalos naplóba, így az ellopott Vicodin-mennyiséget úgy tûntették fel, mintha megfelelõen adták volna ki. A feljelentõ azt mondta, azért mondott fel, mert arra kényszerítették, hogy olyan cselekményeknek legyen részese, illetve olyan dolgok felett hunyjon szemet, amelyek szerinte bûncselekmények. Ezért kártérítést követel.

Idõközben Tom Benson, a Saints tulajdonosa vasárnap New York-ba utazott, ott ugyanis az NFL pénzügyi bizottsága üléseket tart. Greg Aiello, a liga szóvivõje elmondta, Roger Goodell fõbiztos nem tervezte, hogy külön megbeszélést folytat Bensonnal a Santini-ügy miatt. A szóvivõ szerint az NFL rendelkezik egy másolattal a feljelentés szövegérõl, és figyelemmel kísérik a fejleményeket.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások