A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Henkel 970*250
Köki 300*300

BAJBAN AZ ÚJ VIKINGS STADIUM?

Acapella 640×480

Az állami részt alapvetõen egy sportalapú szerencsejáték, valamint a hotelek, az autóbérlés és a sportrelikviák magasabb adója fedezné, de ezzel kapcsolatosan eltérõek az álláspontok.  Tim Pawlenty kormányzó még azzal együtt sem támogatná a közterhek ilyen célú növelését, hogy a Metrodome haszonbérlete jövõ évben lejár.

A kormányzó mellett más állami vezetõk is kifejtették, hogy az ügyben egy csomó problémával kell szembenézni, és a helyzet igen bonyolult. Ugyanakkor Tom Bakk, a Szenátus adóügyi bizottságának elnöke másként látja a szituációt. Szerinte rendkívül pozitív volna jelen gazdasági helyzetben, ha az építéssel összefüggésben 300 millió dollárnyi bér vándorolni a lakosság zsebébe, ráadásul a kedvezõ pénzügyi feltételek miatt most jó alkalom nyílna a kivitelezésre.

Pawlenty némileg más megközelítést alkalmaz. Úgy véli, hogy a Vikings Minnesota büszkesége, és az államban kívánják tartani a csapatot, de ezt nem lehet megtenni az adók szintjének növelésével. A Vikings részérõl Lester Bagley sem túl bizakodó. Az alelnök szerint a klub tulajdonosainak jelenleg nem áll rendelkezésére a megvalósításhoz szükséges 264 millió dollár. Felmerült a tetõ nélküli megvalósítás eshetõsége is, de még ebben az esetben is 210 millió dollárt a csapat vezetésének kellene elõteremtenie.

Ha az új stadion felépülne, a komplexum a Vikings meccsei mellett évi 300 más eseménynek is otthont adhatna.

Fordította: Kiss Csaba

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások