A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Acapella 970×250
Gancia 300*300

A LEGSIKERESEBB ÚJONC IRÁNYÍTÓ

Acapella 640×480

A draftolás helye azonban csak a fizetésükre lehet hatással, arra nem utal, hogy sikeres lesz-e a játékos, és ha igen, mekkora mértékben. A következõkben egy kis esélylatolgatás következik, a 4 irányító – Sam Bradford, Tim Tebow, Jimmy Clausen és Colt McCoy kilátásait tekintjük át.  

1. Sam Bradford, Rams
A jó hír az, hogy az 1/1-es irányító oylan szerzõdést fog kapni, amely több, mint 500 millió dollárt garantál számára. A rossz hír? Nos, ha valaki egészen biztosan kapni fog 50 millió dollárt, vagyis kb. 9.500.000.000 forintot, annak nem lehet rossz hír, igaz? Talán mégis van. A pályán az irányítóé az a pozíció, amely a leginkább függ a körülötte lévõk – a támadó falemberek, futók, elkapók, edzõk és a vezetõség – teljesítményétõl. Még a legjobb felépítésû irányító sem húzza sokáig a profi ligában, ha a védõjátékosok folyamatosan ide-oda dobálják. Mindezt a blokkok hiánya, a gyenge futójáték, vagy az edzõi alkalmatlanság miatt. Ha folyamatosan 3. és hosszú helyzetekbe hozzák az irányítót, az nem tesz jót az egészségének. A Rams-nek sok segítségre lesz szüksége, hogy Bradford-ból nagy irányítót faragjanak. A Pro Bowl kaliberû futón, Steven Jackson-on kívül nem nagyon van más, aki segítheti a QB boldogulását. Vagy azt, hogy a teste egy darabban maradjon.

 

2. Tim Tebow, Broncos
A Broncos a 2010-es Draft legbátrabb döntését hoza meg, amikor csere által újabb elsõ körös picket szereztek, hogy mindössze 3 hellyel Demaryius Thomas WR kiválasztása után behúzzák Tim Tebow-t. Egyrészt Tebow-nak viszonylag sok ideje lesz, hogy NFL-es irányítóvá váljon egy olyan vezetõedzõ gyámsága alatt, aki már bizonyított, másrészt viszont nagy lesz a nyomás. Josh McDaniels jövõje és a franchise következõ 10 éve attól függ, hogy Tebow megfelelõ irányítóvá válik-e a profik között. Lehet, hogy Tebow élvezi ezt a kihívást, de lehet, hogy az elvárások megbénítják. Bárhogy is legyen, az a tény, hogy az elsõ körben kelt el, ráirányítja a figyelmet az elkövetkezõ néhány évben, legyen az jó, vagy rossz értelemben.

 

3. Jimmy Clausen, Panthers
A Panthers döntése, hogy a 2. körben elhozzák Jimmy Clausen-t, sokakból dicsérõ szavakat váltott ki. A közelebbi vizsgálat azonban problémákat tár fel. John Fox edzõ állása az egyik legbizonytalanabb az NFL-ben, szerzõdése utolsó évében nincs kilátásba helyezve a hosszabbítás. Ilyen helyzetben a háta közepére sem kívánhat egy újonc irányítót, olyasvalakire van szüksége, aki megmenti az állását. Ha a csapat nem tud annyit felmutatni idén, hogy meghosszabbítsák Fox szerzõdését, könnyen lehet, hogy a következõ vezetõedzõ nem kér majd Clausen-bõl. A QB karrierje ugyanabba a ködbe veszhet, amely Brady Quinn-t is beburkolja.

4. Colt McCoy, Browns
A 4 elsõként draftolt irányító közül Colt McCoy lehet a legjobb pozícióban a sikerhez vezetõ úton. Viszonylag késõn hozták el, így a határidõk és az elvárások nyomása nélkül fejlesztheti képességeit. Mike Holmgren, a Browns elnöke mellette lesz, õ csiszolta Brett Favre tehetségét is. A csapat szépen csendben fejlesztgeti a roster minõségét, McCoy pedig olyan csapatot találhat maga körül, amely segítségével 4 éven belül jobbá válhat, mint Bradford, Tebow és Clausen.

Mint mindig, az idõ mindenre választ ad. És a történelem alapján esélyes, hogy a négybõl két irányító nem lesz sikeres az NFL-ben.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások