A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Linea 970*250
Stihl 300*300

AZ NFL NAGYOBB SZEREPET SZERETNE A MÉDIÁBAN

finn wellness 640*360

A 2010-es NFL Draft minden idõk legnézettebb draftja lett, ami nagyban köszönhetõ, a megváltoztatott formátumnak, elõször idén három naposra húzták szét a holtszezon egyik – ha nem – a legjelentõsebb eseményét. Az NFL fõbiztosa, Roger Goodell az NFL Networknek adott interjújában kifejtette, hogy a csapattulajdonosok összefognak még ülni a közeljövõben, hogy a hosszabbításra vonatkozó szabályokat még egyszer átbeszéljék. Valószínû, hogy a megbeszélések után, az alapszakaszban is hasonló szabályok fognak vonatkozni a hosszabbításra, mint a rájátszásban. Mivel az Nemzeti Futball Liga a játékosok egészségi állapotát is szem elõtt tartja, így a szezonban számtalanszor elõforduló agyrázkódást megelõzõ szabályokat is hozhatnak. Valamint, mindenképpen érdemes kiemelni, hogy az NFL vizsgálja, hogy érdemes vagy lehetséges-e két stadiont is felépíteni Los Angeles környékén (korábban Kalifornia kormányzója kijelentette, hogy mindenképpen felépítenek egy stadiont LA külvárosi részén, ahová szeretnének egy csapatot elcsábítani. A korábbi esélyesek között emlegették a Buffalo Bills-t, Jacksonville Jaguars-t és a St. Louis Rams-t – a szerk.).

A draftot most közvetítették elõször fõmûsoridõben. Az elsõ kört április 22-én tartották, míg a 2. és 3. kör 23-án, a 4.-7. kör pedig 24-én került megrendezésre. A statisztikák azt mutatják, hogy az elsõ kört több, mint 20%-kal többen követték figyelemmel, mint 2009-ben, a becsült adatok szerint mintegy 7,3 millió fõ nézte, ahogy a draft elsõ pickje, Sam Bradford felsétált a színpadra Goodell mellé. A többi három napot is annyian követték figyelemmel, hogy a végén minden idõk legnézettebb draftjávál vált az idei, 75. Draft.

Az idei játékosbörzét (is) New Yorkban tartották, de a fõbiztos elmondása szerint az NFL nyitott az egyéb megoldások irányába is, így könnyen elképzelhetõ, hogy jövõre más városban fogják tartani. Nyilvánvalóan így számos (fõként idõ és tér) problémával kell majd szembesülni a játékosoknak és a Ligának, ami mindenképpen kihívást fog jelenteni.

Az agyrázkódást érintõ kérdésekben ki fogják kérni orvosok és egyéb szakemberek véleményét, akik emellett részt is fognak venni az üléseken. „Minden információnkat és kutatási eredményünket megosztjuk, a Védelmi Hivatallal és mindannyian azon fogunk dolgozni, hogy megpróbáljuk kivédeni a súlyos sérüléseket” – mondta Goodell.

Azt a hírt, miszerint az NFL érdekelt lenne abban, hogy legyen egy csapat Los Angelesben is, a fõbiztos nem kommentálta. A várost 1995-ben hagyta ott a Rams és azóta nem volt amerikai futball csapata az Angyalok Városának.

Frodította: Szûcs Gergõ

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások