A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Roche 970*250
Linea 300*300

ALKOSSUNK VERSENYNAPTÁRT!

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Az ellentmondások a naptárban egyes esetekben akkora méretûek voltak, hogy a nyilvánosságra hozatalt egy héttel csúsztatni kellett. Amióta az NBC birtokolja a vasárnapi meccsek közvetítési jogát, elõször fordul elõ, hogy a World Series 4. meccsével egy idõben sugároz NFL-mérkõzést. Katz és csapata szándékosan választották a New Orleans Saints csapatát házigazdának erre az október 31-i mérkõzésre, mert a közelben nincs MLB-csapat. A Saints ellenfele a Pittsburgh lesz, a város Pirates nevû csapata esélytelen az MLB playoffjára. Katz így nyilatkozott: „Nem akartam olyan városba vinni ezt a meccset, ahol a rajongóknak meg kell osztani a figyelmüket a World Series 4. meccse és az NFL között. Ez nekünk és a baseballnak is jó.”

Az MLB további problémákat is okozott Katz számára, csak akkor tudta meg, hogy újabb két fontos mérkõzés esik vasárnapra, amikor már javában benne voltak a versenynaptár kialakításában. Ekkor újra módosítani kellett a félkész munkán. „Arra az esetre, ha a Philadelphia Phillies bejut az NLCS-be, biztosra kellett mennünk, hogy az Eagles-nek azon napon nem lesz meccse. Ugyanez a helyzet a Florida Marlins esetében is, ha bejutnak, akkor lesz hazai meccsük. Ez egy újabb kanyar volt, amivel meg kellett birkóznunk.”

A gond az, hogy a változtatás nem olyan egyszerû, hogy fogunk egy meccset, és felcseréljük egy másikkal. Minden belepiszkálás újabb csavart lazít ki a gépezetben, amelyet a 32 csapat meccse alkot. Például az eredeti tervek szerint a Bills a 17. héten otthon, a Ralph Wilson Stadiumban játszott volna. De a liga megtudta, hogy ugyanezen a hétvégén rendezik Buffalo-ban az Ifjúsági Jégkorong Világbajnokságot, így a Bills-t idegenben játszatják, a Jets otthonába, a Meadowlands Stadiumba látogatnak. Katz megjegyezte: „Rochesternél közelebb nem lett volna egyetlen szabad hotelszoba sem, ami nem lett volna tisztességes egyik odalátogató csapattal szemben sem.”

Az NFL versenynaptára igen fontos tényezõ lett a TV-csatornák nézettsége szempontjából is, amely tavaly minden csatornánál az egeket verte, amelyek szerzõdésben álltak a ligával. 9 meccset több mint 25 millióan kísértek figyelemmel a televíziók elõtt ülve. Tavalyelõtt ez csak 3 meccs esetében sikerült. A liga számára jó hír, hogy a kihívások ellenére az összes csatorna üdvözölte a végleges meccsnaptárt.

A naptár összeállítását egyébként már januárban megkezdik, és áprilisban hozzák nyilvánosságra. Idén Katz szerint a számítógép 500.000 naptárat generált, ezeket egy pontrendszer alapján osztályozták. Azok a naptárak, amelyek sok ellentétet tartalmaztak – például egy csapat zsinórban 3-szor játszik idegenben, vagy 2 idegenbeli meccsel kezdi a szezont – büntetõpontokat kaptak. Katz és csapat ezután 5.000, ahogy õ fogalmazott „játszható” naptárat nézett át, ezt gyakorlatilag a legjobbra szûkítették le, de még közel sem voltak kész a mûvelettel. Katz elmesélte: „Ezután újabb és újabb naptárakat generáltunk, hogy még jobbat alkossunk annál, amit találtunk. Körülbelül 50 újabbat tekintettünk át, hogy megvizsgáljuk, jobb-e annál az egynél, ami megmaradt az 5.000-bõl.”

fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások