A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Köki 970*250
Linea 300*300

A CÉL: KEZDÕ ÍRÁNYÍTÓNAK LENNI! (1.rész)

Acapella 640×480

Természetesen a szezon kezdetéig bármi megtörténhet, így a jelenlegi szituációkat vette figyelembe a honlap munkatársa, Don Banks. Össeállítása alapján tíz csapatot lesz majd érdemes figyelemmel követni:

10. San Francisco 49ers
Kezdõ: Alex Smith
Kihívók: David Carr, Nate Davis, Jarrett Brown
Smith valószínûleg akkor betonozta be magát a kezdõ pozícióba, mikor a csapat nem választotta ki Jimmy Clausent az idei drafton, annak ellenére, hogy jó pár lehetõség adódott rá. Azonban ez nem feltétlenül bölcs döntés. A 2005-ös draft 1/1-es játékosa újonc korában kötött szerzõdésének utolsó évébe lép. Ha a profik között akar majd két év múlva is játszani, most kell majd megmutatnia, hogy mit tud. Az edzõtábor lassan kezdetét veszi, és Smith az elsõ számú kiszemelt a posztra. Mike Singletary-nek is fontos, hogy a csapat jól szerepeljen, így ha Smith esetleg nem váltaná be a hozzá fûzött reményeket, akkor Carr vagy Davis válthatja majd.

9. St. Louis Rams
Kezdõ: Sam Bradford
Kihívók: A.J. Feeley, Keith Null
Banks szerint az idei 1/1 szezonja inkább fog hasonlítani Matt Stafford újonc évére, mintsem a Matt Ryan, Jow Flacco és Mark Sanchez féle csodaszámba menõ újonc-szezonra.  Várhatóan lesz pár jó húzása, meg néhány rossz, és ezek között még több csúf is. Azonban ez inkább az egész csapatra lesz visszavezethetõ, mint az ex-oklahomai sztárra. Gyakorlatilag nem kell küzdenie, hogy elsõ számú iránytó legyen, csak semmi olyat nem kell tennie, ami miatt elveszthetné azt. Nem azért draftolta a Rams, hogy az oldalvonal mellõl nézelõdjön, hanem, hogy mutasson is valamit a pályán.

8. Philadelphia Eagles
Kezdõ: Kevin Kolb
Kihívók: Michael Vick, Mike Kafka
Gyakorlatilag megszûnt a feszültség a QB poszton, Donovan McNabbet pedig utolérte sorsa és elhagyta a csapatot. Az elsõ számú irányító így Kevin Kolb lesz várhatóan. Kolb már három éve erre készül, helyzete igencsak hasonlít Aaron Rodgers-ére, aki Brett FAvre mögött töltött éveket, míg végre a Green Bay Packers irányítója lett. Azonba Andy Reid mindig érdekeseket húz, így elképzelhetõ, hogy mégis lesz egy kis „fennforgás”. Kolbot vajon szeretni fogják a szurkolók? Jó teljesítményt fog nyújtani hétrõl hétre? Michael Vick valós veszély jelent rá nézve? Ha mégis az oldalvonal mellé kényszerül majd, türelmes lesz? Ez mind-mind kiderül majd a közeljövõben.

7. Denver Broncos
Kezdõ: Kyle Orton
Kihívók: Brady Quinn, Tim Tebow, Tom Brandster
Nem biztos, hogy Tim Tebow draftolása alapjaiban fogja meghatározni a Broncos játékát a 2010-es szezonban, de Josh McDaniels vezetõedzõ sorsa összefonódott a volt floridai irányítóéval. Világos, mint a vakablak, hogy a denveri csapat jövõjét illetõ kérdések mind a Heisman Trophy-t megnyerõ QB körül forognak. Orton szerzõdésének utolsó évébe lép, és egy ideális világban pont idén játszana a legjobban, hogy utána a szabadügynökségben új otthonra találjon. Quinn esélye arra, hogy õ legyen az elsõ számú irányító, Tebow draftolásával sokat csökkent, és úgy tûnik szinte csak a vésztartalék lesz arra az esetre, ha Orton lesérülne. Quinn a legjobb esetben is csak azért fog jól játszani, mert hátha épp figyeli egy másik csapat. Vannak Denverben akik Brandstert is kedvelik, azonban túl sok irányító van elõtte a rosterben, így nem valószínû, hogy õ lesz a kiválasztott.

6.  Buffalo Bills
Kezdõ: Trent Edwards
Kihívók: Ryan Fitzpatrick, Brian Brohm, Levi Brown
Ha nem vesszük figyelembe, hogy a csapat a hetedik körben draftolta Levi Brownt, akkor a gárda irányítókat illetõ helyzete változatlan maradt a 2009-es szezonhoz képest. Chan Gailey, az új vezetõedzõ és Buddy Nix, az új general manager irányítása alatt nem tudhatja magáénak senki sem biztosan a kezdõ irányító posztot. Érdekes lesz látni, hogy Gailey milyen megfontolás alapján fogja eldönteni, hogy ki lesz az elsõ számú QB. A legtöbb értelmet még mindig az nyerné, ha Edwards lenne a kezdõ irányító, Gailey kedveli Fitzpatrickot és néhányan azt is szívesen megnéznék, hogy Brown mire képes…

Cikkünk második része rövidesen olvasható lesz a holnapon!

Fordította: Szûcs Gergõ

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások