A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Linea 970*250
acapella 300×300

FIATALÍTÓ KÚRA SEATTLE-BEN

finn wellness 640*360

Az utóbbi két szezon alatt csak 9 gyõzelmet összeszenvedõ csapatra igencsak ráfért az újítás. Mint a Jets esetében, itt is a korosodó játékosok okozzák a fõ fejtörést a vezetõk számára. Nate Burleson, Rob Sims és Darryl Tapp másik csapathoz igazolt, Patrick Kerney visszavonult, Walter Jones, a jövõbeni Hall of Fame tag pedig várhatóan pár napon belül jelenti be, hogy szögre akasztja sisakját. Matt Hasselbeck QB is harmincas évei közepén jár, így Carroll egyik legnagyobb húzása volt idén, hogy a San Diego Chargers-tõl elhozták Charlie Whitehurst irányítót.

A visszavonulásoknak és trade-eknek köszönhetõen kulcsfontosságú játékosok potyognak ki a csapatból, így számos posztra kellene kezdõ játékost találni a ’Hawks-nak. Sokan úgy gondolták – köztük én is -, hogy Carroll USC-ben eltöltött ideje alatt felbecsülhetetlen értékû információkat szerzett az ott játszott játékosokról, aminek köszönhetõen a drafton hatalmas elõnyre tehet szert a Seahawks.

Mind a védelemben, mind pedig a támadásban vannak olyan posztok, ahol létkérdés egy kezdõjátékos megtalálása. A legnagyobb érvágás az utóbbi két évben az volt a csapat számára, hogy Walter Jones sérülései miatt kénytelen volt a pályán kívülrõl izgulni a többiekért. A tavalyi szezonban nem kevesebb, mint öt játékos fordult meg az LT poszton. Ezt a problémát sikerült kiküszöbölni Russel Okunggal, akit a 6. helyen választott a csapat. Schneider egyértelmûen kijelentette, hogy idén Okung lesz máris a kezdõ LT. Érdekes dolog, hogy bár õt tartották a draft legjobb OL játékosának, azonban a Seattle elõtt választó Kansas City Chiefs mégis Trent Williams-et választotta, így gyakorlatilag a Seahawks ölébe pottyant Okung – és Pete Carroll egy ilyen a ziccert nem hagyhatott ki.

Ha már a támadóknál tartunk, nézzünk még szét itt egy kicsit. Elkapók terén nagynevû játékosokat találunk: T.J. Houshmandzadeh és Deion Branch személyében. Ám Branch évek óta nem mutat kiemelkedõ teljesítményt annak ellenére, hogy anno egy elsõ körös pickért került Seattle-be az egykori Super Bowl MVP. Housh pedig – aki a Bengalstól érkezett – csak az örökös elégedetlenségét hirdette az egész tavalyi szezon alatt. Amire minden joga megvolt, ugyanis Hasselbeck számos meccset kihagyott vagy éppen törött bordával dobált végig, a csere Wallace pedig nem volt képes kiszolgálni az elkapó, jogosan magas igényeit. Így ha a rosteren lévõ játékosok alapján nem is, de a teljesítmény alapján felmerült a dolog, hogy Carroll talán draftol egy WR-t idén. Így is lett, hiszen a Notre Dame elkapója, Golden Tate a 2. körben (a 60. helyen) a csapathoz került. Tate tehetséges játékos, és annak ellenére, hogy Carroll a nagyobb testalkatú elkapókat részesíti elõnyben, Tate harmadik számú elkapóként, a slotból indulva veszélyes fegyver lehet. Ráadásul visszahordóként is megállhatja majd helyét az NFL-ben.  

Érdemes még a futókról egy-két szót ejteni: Julius Jones és Justin Forsett – õk voltak azok, akik megpróbálták a csapat futójátékába életet lehelni, de nem igazán sikerült. Forsett nagyon ígéretes tehetségnek mutatkozik annak ellenére, hogy nem a leggyorsabb futó a pályán, de ezt ellensúlyozza, hogy apró termete ellenére jól bújik ki a szerelésekbõl és átfér a kisebb lyukakon is. Carroll talán mindkét futónak ad majd esélyt, hogy idén is bizonyítson a zóna-blokkoló sémában, és talán ezért sem draftoltak RB-t eddig (a 4. kör végéig).

Térjünk most át a védelemre. A hiányposztok a következõk (voltak): DL, S, CB. Ezek közül eddig csak egyet sikerült kiiktatni Earl Thomas draftolásával. A Texasi Egyetem volt safety-je tehetséges játékos, iszonyatosan gyors és nem kerüli el a figyelmét semmi abból, ami a pályán történik, így a védelem hátsó alakulata klasszisokkal jobb lesz idén. A CB és DL posztok feltöltése még várat magára, de mindenképpen kell egy domináns DE a védõfal valamelyik szélére. Lehetõleg mindkettõre. A CB poszton pedig az átlagosnál rosszabb teljesítményt nyújtó Marcus Trufant mellé kellene valakit keríteni, annak ellenére, hogy Josh Wilson igen nagyot fejlõdött az elmúlt szezonban.

A draft még nem ért véget, lehet, hogy van még Carroll és Schneider kabátujjában pár trükk, érdemes lesz odafigyelni rájuk a harmadik estén is. 

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások