A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
acapella 970×250
Henkel 300*300

A 75. NFL DRAFT TOP10-ES KIVÁLASZTOTTJAI

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

1.  ST. LOUIS RAMS
SAM BRADFORD, QB
Nem okozhatott túl nagy meglepetést, hogy a Rams a draft legjobbnak kikiáltott irányítóját hozta el elsõként. Minden reményüket belé vetették, Bradfordnak kell majd ezentúl a vállán hordozni a pocsék teljesítményt nyújtó franchise-t a jövõben. „El sem mondhatom milyen izgatott vagyok, hogy St. Louis-ba jöhetek és itt kezdhetem meg profi karrieremet” – mondta az irányító. A csapatnak minden esetre nagy szüksége lesz képességeire, hiszen az utóbbi három szezon során 6 gyõzelmet és 42 vereséget gyûjtöttek be. Idõközben új vezetõedzõje lett a gárdának Steve Spagnuolo személyében. Annak ellenére, hogy Spagnuolo inkább defenzív beállítottságú vezetõedzõ hírében áll, mégis egy irányítót választott elsõként. A szurkolók reményei szerint a közeljövõ igazolni fogja a ma hajnali döntést.

2. DETROIT LIONS
NDAMUKONG SUH, DT
A detroiti csapatnak égetõ szüksége volt egy elit DT-re. Kétségtelennek tûnik, hogy találtak egy ilyen játékost a drafton. Suh felelõssége a védõfalban hatalmas lesz, hiszen a Lions reményei szerint köré lehetne építeni, ha nem is az egész csapat védelmét, de a DL-t biztos. Játékstílusa és képességei alapján sok embert Albert Haynesworth-re emlékeztet, és ha úgy fog játszani, mint a Pro Bowler Haynesworth, akkor minden kétség nélkül nagy népszerûségre fog szert tenni Detroitban.

3. TAMPA BAY BUCCANEERS
GERALD MCCOY, DT
Sok elemzésben McCoyt egy lapon említették Suh-val. Az, hogy McCoy rögtön társa mögött kelt el, semmi másnak nem köszönhetõ, csak annak, hogy a Detroit és a Bucs védelme eltérõ stratégiát alkalmaz. Az Oklahomai Egyetem volt játékosát lépten-nyomon Warren Sapphez hasonlítják, nem minden alap nélkül. Képességei alapján kiválóan illeszkedik a csapat által alkalmazott Tampa-2 stratégiába.

4. WASHINGTON REDSKINS
TRENT WILLIAMS, OT
Az, hogy az elsõ öt csapat közül egy biztosan választani fog LT posztra egy játékost, szinte garantálható volt. A kérdés csak az volt, hogy mégis kire fog esni a kérdéses csapat választása. Nos, a kérdéses csapat a Redskins lett, a kiválasztott játékos pedig Trent Williams. Az, hogy választásuk miért nem a legjobb OL játékosra, Russel Okungra esett, a támadójátékuk stílusában keresendõ. Ugyanis a ’Skins és a késõbb Okungot választó Seahawks is a zona-blokkoló sémát alkalmazza. Williams LT és C poszton is játszott korábbi csapatánál. Williams pedig úgy tûnik jobban illik Okungnál egy ilyen sémájú támadóegységbe. Néhányan kétkednek a munkamoráljában, azonban reméljük, hogy az idõ majd az ellenkezõjét fogja bebizonyítani.

5. KANSAS CITY CHIEFS
ERIC BERRY, SS
Ötödik helyen került kiválasztásra az idei draft elsõ DB játékosan. Név szerint Eric Berry, aki várhatón SS poszton fogja a Fõnökök védelmét erõsíteni. A Combine-on 4.47-es idõt futó safety Chiefs-hez kerülése mindenképpen érdekes dolog, ugyanis a csapatnak a támadófalában is hatalmas lyukak tátonganak, amik közül egyet most betömhettek volna egy OL játékos kiválasztásával. Azonban van itt valami, ami Berry mellett szól: kitûnõ adottságainak és képességeinek köszönhetõen akár CB poszton is játszhat. Termetének ellenére kiváló játékos, aki tudja, hogyan kell S poszton védekezni. Kitûnõen tud zónázni, de az sem okoz gondot neki, ha épp emberfogásban kell védekeznie. Sokan megkérdõjelezik a blitz-elési képességeit, aminek igazi értékére akkor fog fény derülni, ha teljesen beilleszkedik a Romeo Crennel által irányított agresszív stílusú védelembe.

6. SEATTLE SEAHAWKS
RUSSEL OKUNG, OL
A Washington állambeli csapat idén nagygenerálra szorul. Ezért került a csapathoz Pete Carroll, a USC korábbi vezetõedzõje, és John Schneider, aki korábban a Green Bay Packers-t segítette. Az új vezetõség új sémákat is hozott a csapathoz, melynek köszönhetõen más típusú játékosokra van szüksége Carrollnak, mint a jelenleg rosterben lévõk. Ez a tény hatványozottan érinti a támadófalat, hiszen a Gibbs által mesteri szintre fejlesztett zóna-blokkoló séma miatt a agilis, atletikus és mozgékony falemberek kellenek az OL-ba. Walter Jones várhatóan pár napon belül bejelenti visszavonulását, így kétségtelen, hogy Okung lesz a kezdõ LT. Okung technikáján lesz mit csiszolni még, azonban Hasselbeck így is boldog lehet most, hogy egy ilyen kaliberû játékos fogja védeni a vak oldalát. Ráadásul Walter Jones tanácsait is hasznosíthatja majd az új Seahawk.

7. CLEVELAND BROWNS
JOE HADEN, CB
A Mike Holmgren és Eric Mangini irányítása alatt álló csapat hozta el a TOP10-es pickek közül a második DB játékost. Haden megszerzése miatt a Browns védelme nagyságrendekkel jobb lesz, azonnali hatása lesz a védelemben, annak ellenére, hogy a Combine-on futott ideje nem kápráztatott el senkit sem. Kiválóan játszik, viszonylag gyors és iszonyatosan mozgékony. Tebow korábbi csapattársára mindenképp érdemes lesz majd az ellenfél elkapóinak odafigyelni, kiválóan védekezik ugyanis emberfogásban.

8. OAKLAND RAIDERS
ROLANDO MCCLAIN, LB
„A védõfal lassan összedõl”, ennek ellenére mégis a csapat mégis a védelmet erõsíti. Az aranyigazság azt tartja, hogy a támadás meccseket, a védelem pedig bajnokságot nyer. Igen ám, de egy ilyen gyatra támadással rendelkezõ csapatnál ez nem feltétlenül igaz. Az offense-nek is pontokat kell szereznie ahhoz, hogy jól menjen a szekér. Véleményem szerint okosabb döntés lett volna elõbb az OL-t megerõsíteni – még Russelnek is kijár a védelem, aztán pedig rátérhettek volna a védelemre is. Ennek ellenére McClain jelenléte minden bizonnyal üdítõ hatással lesz a Raiders nem létezõ futás elleni védelmére. Kiválóan szereléseket csinál, azonban ha emberfogással kell védekeznie, nem éppen a legrátermettebb játékosok közé tartozik. Az LB blitzeknél mutatja meg foga mit tud igazából, így az ellenfél irányítóinak lesz mire figyelni ha szembekerülnek majd vele.

9. BUFFALO BILLS
C.J. SPILLER, RB
Számomra igazi különlegesség volt, hogy a Buffalo Bills „húzta be” Spillert. A draft egyik legsokoldalúbb játékosáról beszélünk, aki ha kell fut, elkap, visszahord. Spiller agilis, gyors, és robbanékony játékos. A Bills vezetõi úgy látták, hogy elkél egy ilyen képességekkel rendelkezõ játékos Lynch mellé. Várhatóan a támadófalban található lyukakat a késõbbi körökben foltozza majd be a csapat.

10. JACKSONVILLE JAGUARS
TYSON ALUALU, DE
A tizedik helyen választották hajnalban a draft elsõ DE játékosát, tette mindezt az a Jaguars, melynek iszonyatosan nagy szüksége van egy domináns játékosra a védõfal szélén. Aaron Kampmannel párosítva nagy fegyver lehet majd Alualu a jacksonville-i csapat kezében. Reméljük ügyesen hasznosítják majd Alualu képességeit és igazi elit játékos válik majd belõle.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások