A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Gancia 970*250
Praktiker 300*300

BUFFALÓBAN A FÖLDÖN JÁRNAK

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Az NFL egyre inkább passzorientált ligává válik, a Buffalo pedig visszautasítja a korral való haladást, évrõl évre fakó passzjátékkal rukkolnak elõ, és újra meg újra lemaradnak az utószezonról, utoljára 1999-ben voltak playoffban. Az elmúlt hét szezon során a csapat passzok tekintetében 6-szor találta magát a legrosszabb 6 között. Amit csinálnak, nem mûködik, de nem is nagyon törõdnek vele.

Nem kell sokat vizsgálódni, hogy kiderüljön, mi a hiba. Az elmúlt Super Bowl két résztvevõje, a Saints és a Colts a passzok kategóriájában a 4. illetve a 2. helyen végzett. Az Indy nem igazán tudott futni, utolsó helyen végeztek, de nem számított, mert könnyedén mentek elõre a passzok segítségével.

Az utóbbi években a Billsnél történtek rendszertelen próbálkozások, hogy javítsák a passzjátékot, de nem tették oda magukat teljes mértékben. Míg Lee Evans a 2004-es Drafton történt kiválasztása óta stabil teljesítményt nyújt, soha nem adták meg neki azt a luxust, hogy más, kiváló elkapókkal álljon fel a line of scrimmage-re. Eric Moulds jó volt, de nem volt szupersztár. Ugyanez a helyzet Peerless Price esetében. Josh Reed jól játszott a slotban, de lehetõségei korlátozottak voltak. Tavaly megszerezték Terrell Owens WR-t, ami próbálkozásnak jó volt ugyan, de megbukott dolog.

A Draft megfelelõ lehetõségnek tûnhet, hogy erre a posztra tehetségeket gyûjtsön a Buffalo, de a legutóbbi rájátszás-szereplés óta nem nagyon figyelnek erre a pozícióra. Mindössze Evans-t, Reed-et, Roscoe Parrish-t és James Hardy-t választották ki az elsõ 3 körben 2000 óta. Közülük Hardy semmit nem csinált azóta, Parrish-rõl pedig kiderült, hogy sokkal jobb punt returner, mint elkapó.

Most Buddy Nix GM és Chan Gailey vezetõedzõ, mindketten munkájuk elsõ évében, azt nyilatkozták, hagyni fogják Hardy-nak és az ismeretlen harmadéves Steve Johnson-nak, hogy az Evans túloldalán megüresedett kezdõ pozícióért megküzdjenek egymással. A Drafton valószínûleg elhoznak majd egy elkapót, de ennek ellenére is a legrosszabb elkapó-gárdával vágnak neki a 2010-es szezonnak. Ha ezzel még hozzájön a nem túl fényes helyzet az irányító-poszton, akkor könnyen lehet, hogy még a tavalyinál is rosszabb lesz a Bills passzjátéka, amit nehéz elképzelni.

Nix-nek lett volna esélye felfejleszteni az egységet. Az elmúlt néhány hónapban Antonio Bryant és Nate Burleson szabadügynökök is új otthonra találtak, és néhány elit tehetség is elérhetõ lett volna csere útján. Anquan Boldin márciusban Baltimore-ba tette át székhelyét, és a Bills két csoportellenfele is komoly löketet adott a WR-csoportnak, hiszen a Dolphins megszerezte Brandon Marshall-t, míg a Jets egészen olcsón jutott hozzá Santonio Holmes-hoz. Ezzel szemben Nix levette a csalódást jelentõ Chad Jackson-t a „kiselejtezettek” listájáról.

A Billsnél olyan magyarázatot is adtak, hogy a buffalói idõjárás nem segíti elõ a termékeny légitámadást, de ezt nehéz elhinni. A viszonyok New Englandben sem ideálisak, a Patriotsnak mégsem jelent gondot a passz, mert tele vannak tehetségekkel. És míg a klíma Pittsburghben és Philadelphiában is távol áll a tökéletestõl, 2009-ben mindkét csapat benne volt a top 10-ben. A jó játékosok a hét bármelyik napján leküzdik az idõjárás által okozott nehézségeket.

Dicséretes viszont, hogy a Bills a liga egyik legjobb secondary-jét rakta össze. Szükségük is lesz rá, ha meg akarják állítani az AFC East fejlõdõ passzjátékát.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások