A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Lufi 970*250
M-gel 300*300

KISEMBEREK NAGY ESÉLYEI

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Gondoljunk csak Wes Welker-re, Santana Moss-ra, vagy Derrick Mason-re. Ugye nem ismeretlen nevek? De említhetném Eddie Royal, DeSean Jackson, Steve BreastonS, Brandon Stokley, vagy akár Lance Moore nevét is. Szándékosan soroltam fel elkapók neveit, hiszen aki nem ért hozzá, az is tudhatja, hogy magasra dobott labdát nehezebben szedik le a cornerbackek, és könnyebb elkapni ugyebár, ha magas a WR. Nos, itt ez a lehetõség nem áll fenn, ha nincs magasság, akkor gyorsasággal, ügyességgel kell megoldani a problémát. És ha mindez úgy sikerül, hogy minden meccsen leesett állunkat támasztva figyeljük produkcióikat, akkor az mindenképp tiszteletet érdemel.

Persze sokukból hiányzik a tehetség, hogy termetükbõl adódó hátrányaikat kompenzálják. A most górcsõ alá helyezett újoncoknál valószínûleg nem ez lesz a helyzet. Ezek a kisemberek nagyot alakíthatnak az NFL-ben.

 

  1. Brandon Graham, DE/OLB: A 185 cm-es, 121 kilós defensive end az NCAA-ben kiemelkedõen termékeny volt, és az NFL-ben is berobbanhat egy 4-3-as sémában, külsõ linebackerként egy 3-4-es szisztémában. Hosszú karjai vannak, elég erõs, nagyszerû technikával használja a kezeit, hogy legyõzze az offensive tackle-öket. A támadás megindításakor is meglepõen erõs. Az õ esete ritka, ugyanis nem valószínû, hogy a mérete befolyásolja majd az értékét a Drafton. Az elsõ 20 pick közé várják.
  2. Geno Atkins, DT: Atkins is 185 cm-esre nõtt, közel 133 kilós. Gyors, robbanékony, valahogy mindig megérzi, mikor jön fel a labda, így könnyebben rést üt a falon, és a backfieldben megállítja a játékot. Ha csak egy blokkolót állítanak rá, gyors karjainak köszönhetõen folyamatosan kiszabadul, és megállíthatatlanul robban az irányító felé. Megfelelõ gyorsasággal rendelkezik ahhoz is, hogy szélsõ futásoknál utolérje a futókat. Õ is nagyon hatékony a támadás indításakor. Néhány sémába nem illik bele, de olyan ösztönei és atletikus képességei vannak, amelyek segítségével igen termékeny lehet az NFL-ben is. A 2. körben fog elkelni az elemzõk szerint.
  3. Dexter McCluster, RB/WR: 172 cm-erével és 78 kilójával jó felépítésû, és olyan fizikuma van, amely segítségével akár minden labdaérintésbõl nagyot játszhat. Nem fog sok labdát kapni, de 3. downok esetében futóként, egyébként slot elkapóként és visszahordóként meccsenkénti 12-15 lehetõségre van esélye. És ami nem utolsó szempont: olyan személyisége van, amire az NFL-edzõk áhítoznak. Hasonló kezdést várnak tõle, mint Darren Sprolestól, a Chargers játékosától. A 2. vagy 3. körben fog elkelni.
  4. Eric Norwood, OLB/ILB: A 183 cm-es, 111 kg-os Norwood elsõsorban defensive endet játszott a fõiskolán, de belsõ és külsõ linebackerként is van tapasztalata. Az NCAA-ben remekül játszott, de hiányzik belõle az a sebesség, ami kistermetû endként veszélyes passz-siettetõvé tenné az NFL-ben. Gondoljunk csak Dwight Freeney-re. Norwood jó ösztönökkel van megáldva, és keményen ütközik a pálya minden pontján. A 3-4-es sémába sokoldalúsága, versenyképessége miatt leginkább LB-ként illene bele. Valószínûleg a 3. körben fogják kiválasztani.
  5. Jacoby Ford, WR: õ egy alacsony elkapó, 173 cm-esre és közel 84 kilósra nõt. A Draft közepére, vagy inkább a végére becsülték a kiválasztását, mindaddig, amíg összehozott egy remek Senior Bowl-t, és a Combine-on 4,24 másodperc alatt lefutotta a 40 yardot. Visszahordóként remekül játszik, a Senior Bowl-on pedig megmutatta, hogy elkapóként mennyire pontos útvonalakat tud futni. Dinamikus slot receiver és visszahordó lesz belõle az NFL-ben. Leginkább Chicagóban találná meg a helyét, hiszen Mike Martz, az új coordinator tudná, hogyan használja ki a srác képességeit. Megfigyelõk szerint a 3. körben draftolják.
  6. Rennie Curran, OLB: Curran 178 cm-es és 106 kilós. Kiváló ösztönnel helyesen olvassa a playeket és szempillantás alatt képes reagálni. Gyorsaságának köszönhetõen bárhol képes elkapni a labdavivõt. A passzvédekezés területén is otthon érzi magát, bármelyik tight endet képes levédeni emberfogásban, és gyorsan reagál a zónákban. A 3-4-es sémában képtelen lesz játszani, de a Chicago, a Tampa Bay, vagy Detriot cover-2-4-3 rendszerébe beleillik. A 3. vagy 4. körben fog elkelni.
  7. Brandon Banks, WR: Banks sem nõtt nagyra, 67 kilójához 168 cm-es magasság társul. Alacsony és vékony, de képes nagyot játszani, fõleg visszahordóként. Elkapóként bizonyos fokig meg lesz kötve a keze, és leendõ koordinátorának külön rászabott playeket kell írnia, de megváltoztathatja a játék képét. Punt és kickoff visszahordóként már újonc korában az élvonalba várják. Draftolása a 6. vagy 7. körben várható.
  8. Damaso Munoz, OLB: Munoz 178 cm-es és 100 kilós, rendkívül gyors és robbanékony. Külsõre leginkább egy safetyre hasonlít, de jobb neki, ha a line of scrimmage-hez közel játszik. Kisebb zónákban remekül védekezik, figyeli az irányítót, és nem tétovázik, ha bele kell rongyolni valakibe. A játékosmegfigyelõket igencsak meglepte, amikor fõiskoláján 4,49 és 4,50 másodperc alatt futotta le a 40 yardot, valamint minden teszten és poszt-specifikus gyakorlaton brillírozott. Addig pontig ugyanis nem tartották a profik közé való anyagnak. A 7. körben fogják kiválasztani.
  9. Tim Brown, WR: Õ ugyanakkora, mint Banks, de visszahordóként nem olyan termékeny, mint vetélytársa. Fõiskolásként leginkább hosszú útvonalak megfutásánál volt hatékony, nem pedig rövid, gyors passzoknál, mint a legtöbb alacsony elkapó. utolsó 2 évében elkapásonként átlagban 20,9 yardot szerzett. Mivel visszahordóként nem igazán van tapasztalata, könnyen lehet, hogy nem fogják draftolni, de valamelyik csapat még így leigazolhatja.

Õk tehát a kisemberek, akik nagyot alakíthatnak a profik között. Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni sorsukat, és ha viszontlátjuk õket a TV képernyõjén, valamelyik NFL-es csapat mezébe bújva, tartsuk nyitva a szemünket, mert még lemaradunk valamirõl.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások