A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Újház 970*250
Stihl 300*300

HGH TESZT

acapella 640×480

Az NFL tiltja az emberi növekedési hormon használatát, de nem ellenõrzi. Ez olyan, mintha lenne sebességkorlátozás anélkül, hogy valaki betartatná, így nem sok értelme van, ha valaki 100-zal áthúzhat egy iskola elõtt úgy, hogy nem kell a nyakon csípés miatt aggódnia.

Ez azonban most változhat. A liga javasolta az NFL Játékosok Szakszervezetének, hogy bõvítsék ki a szteroidok és hasonló anyagokkal kapcsolatos tesztet úgy, hogy tartozzon bele a HGH vérvétellel történõ vizsgálata is. Szerintünk ennek épp itt volt az ideje. A korábbi fõnök, Gene Upshaw alatt az NFLPA ellenezte a HGH tesztelést, az invazív vérvizsgálatok biztonságosságának hiánya miatt. De a szakszervezet a hírek szerint most már nyitottabb a kérdésre, ha meggyõzik, hogy létezik egy hatékony teszt.

„Szerintünk a tesztelés fejlõdött annyit, hogy most már lépéseket teszünk a programunkba építésére,” mondta Greg Aiello az NFL szóvivõje. Aiello szerint a liga néhány hónapja javasolta a HGH tesztelést az új Kollektív Szerzõdés tárgyalásai során, de a javaslat akkor került igazán felszínre, amikor egy brit rögbi játékos lett az elsõ sportoló, akit pozitív HGH teszt miatt eltiltottak.

Egy játékos (Earnest Graham a Tampa Bay futója) azt mondta, hogy az NFL játékosok 30 százaléka használ HGH-t. Ez a becslés talán túlzó, de nem kérdés, hogy a HGH-nak nincs helye a sportban, és ezért szükség van valamiféle tesztelésre, hogy elriasszanak mindenkit a használatától.

Az NFL teljesítményfokozó-szerekkel kapcsolatos tesztjeit jelenleg vizeletmintával végzik – az edzõtáborban minden játékost egyszer, aztán az év hátralévõ részében szúrópróbaszerû ellenõrzésekkel. A HGH-t azonban csak vérvizsgálattal lehet kimutatni. A játékosok évente egyszer, az elõszezoni orvosi vizsgálatukon adnak vérmintát. Nem látjuk okát annak, hogy ezt a vért miért nem lehetne HGH szempontból is vizsgálni. A vérvizsgálatok azonban csak a használatát követõ napokban tudják kimutatni a HGH-t. Ezért van szükség szezon közbeni tesztelésre is, hogy a program eredményes legyen. A ligának és a szakszervezetnek meg kell tudnia egyeznie egy olyan megoldáson, amely ésszerû határokat szab egy játékos ellenõrzésének, ugyanakkor megtartja a szúrópróbaszerû vizsgálatok elrettentõ hatását. Van egy másik, még pragmatikusabb oka annak, hogy az NFLPA-nak miért kellene beleegyeznie a HGH tesztelésbe. A következõ CBA egyeztetését a tárgyalóasztal mellett a közvélemény ítélõszéke elõtt is folytatni fogják. A szakszervezetnek végképp nincs szüksége arra, hogy úgy tûnjön, ellenez egy javaslatot, amely segítene a teljesítményfokozó szerek sportból való kisöprésében.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások