• ALCOR 970
 • Ujház 300×300 (mobile)
 • Egyetemi foci kisokos

  ALCOR 640

  Rájátszás: egy 13 tagú bizottság választja ki a négycsapatos rájátszás résztvevőit az alapszakasz végén. Számításba veszik, hogy a csapatok hány meccset nyertek és hanyadik helyen rangsorolt csapat ellen, mekkora különbséggel és mennyire volt meggyőző a teljesítményük. A rájátszásban egyenes kieséses rendszerben játszanak, a két elődöntő győztese játssza a nemzeti döntőt.

  Rangsorolt csapat: Bár a bizottság novemberig nem hozza nyilvánosságra hivatalos erősorrendjét, lesznek nem hivatalos erősorrendek.  Rangsorolt csapatnak az első 25 számít, ők a konferenciák bármelyikéből jöhetnek, az előbbi szempontok alapján áll majd össze a lista.

  Konferenciák: Az egyetemi első osztály 128 csapatát több konferenciába szórják szét. Ezek közül a Power 5-ra, azaz az SEC-re, a Big 10-re, a Big 12-re, a Pac 12-re és az ACC-re érdemes igazán figyelni, ezekben játszanak a legerősebb csapatok.

  Menetrendek: Évről-évre mindegyik csapat konferencián kívüli ellenfeleket is kap, de megütköznek a konferencián belüli legnagyobb riválisokkal is. Aki nem lesz bajnok, az a helyezésével különböző bowl-meccsekre kvalifikálhat, értelemszerűen a nagyobb konferenciák élmezőnyéből a legrangosabbakra.

  Csillagos játékosok: Az egyetemi bajnokságba érkező középiskolás tehetségeket csillagok szerint rangsorolják a megfigyelők. Egy ötcsillagos tehetségért a legnagyobb egyetemek versenyeznek, de nem törvényszerű, hogy csak ötcsillagosokból lesznek szuper játékosok. Marcus Mariota irányító például háromcsillagosként érkezett egyetemi csapatához, az Oregonhoz.

  Heisman-esélyes: Minden évben megválasztják a három legjobb egyetemi játékost, ő kapja a Heisman-trófeát. A mezőnyt három döntősre szűkítik le, az ő tiszteletükre csődítenek össze egy eseményt a szezon végén, ahol megválasztják a legjobbat. Az utóbbi években olyan játékosok kapták, mint Marcus Mariota, Jameis Winston és Johnny Manziel.

  Elmennek a kezdők: ezalatt azt kell érteni, hogy az adott tehetségek vagy beneveznek az NFL draftra, mert úgy érzik, hogy már elérkezett az ideje, hogy próbára tegyék magukat a következő szinten, vagy egyszerűen végeznek az egyetemen, elfogynak az éveik. A csapatok tehát évről-évre változnak, ezért nem mindegy hány csillagos tehetségeket toboroznak a csapatok.

   

  Adatforrás: Index

  %d blogger ezt szereti: