A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
 • Újház 970*250
 • EfEf 300*300
 • Megszorongatták a Wolves-t, de így is bajnok lett

  Henkel 640*480

  A Miskolc Steelers mindössze hat ponttal kapott ki az U19-es fináléban.

  A Junior Bowl előtt minden bizonnyal sokan fogadtak volna a Farkasok végső győzelmére, hiszen az egész szezonban magabiztosan játszó fővárosiaknak nem volt olyan ellenfele, amely megúszta volna 40 kapott pont alatt. Ám biztosan ki lehet jelenteni, hogy a borsodiaknak is volt esélye, hogy megnyerje a találkozót.
  Az első negyed viszont úgy is indult, hogy akár a Miskolc beleszaladhat a késbe, mint a tavalyi fináléban (35-0). Az Acélosok vezették (volna) az első támadást, ám az eső áztatta találkozón Jónás Máténak kiesett a kezéből a labda, amelyre a Farkasok csaptak le. A hazaiak offense-e pedig ezt a kezdeti hibát kíméletlenül büntette: jó mezőnypozícióból Gasparik Gergely Varga Tamást találta meg egy touchdownt érő átadással. A borsodiak nem illetődtek meg, azonnal válaszolni próbáltak, ám nem sikerült a pontszerzés. Nem úgy a hazaiaknak, akik főként a futásokkal haladtak előrébb. Majd a végén Gasparik ismételten passzolt, és ezúttal Róna Iván kezébe juttatta a malacbőrt, aki már az end zone-ban várta a játékszert: 12-0. A második játékrészben azonban az Acélosok megmutatták, miért is jutottak be a fináléba ismét. A támadósorban remekeltek az elkapók is, ám a végén a nekik remekül tálaló Jónás futotta meg a TD-t. A válasz nem maradt el: a vendéglátóknál Benke Ábel „szórakoztatta” a szurkolókat látványos futásaival. Az akciósorozatot ő is fejezte be egy hatpontossal: 18-6 a szünetben, a Steelers nem játszott alárendelt szerepet.
  A harmadik játékrészben nem született újabb pont, így a döntés az utolsó negyedre maradt. Itt újabb pontokat Baranyai Péter egy futott TD-vel tett fel az eredményjelzőre, amellyel már lőtávon belülre kerültek a vendégek. Alig 5 perc maradt a találkozóból, de a Farkasok jól pörgették le a fennmaradó időt Benke Ábel futásaival. Így maradt a 18-12-es végeredmény. A Miskolc Steelers keményen küzdött és nem vallott szégyent, de végül a címvédőt nem tudták az acélvárosiak sem megállítani. Benke Ábel pedig egyértelműen megérdemelte az MVP-címet.

   

  Adatforrás: Mafsz

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások