A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
 • Linea 970*250
 • Oriol 300*300
 • HFL: elképesztő izgalmak után bajnok a Budapest Cowbells!

  Perfect Look 640*480

  Rendkívül izgalmas végjátékot követően legyőzte a Miskolc Steelers csapatát, ezzel visszavágott előző idénybeli vereségéért, és bajnok a Budapest Cowbells!

  Már jó másfél órával a kezdőrúgás előtt kiváló hangulat uralkodott a stadion környékén: kisebb-nagyobb csoportokban gyülekeztek a rajongók, parkolóhelyet alig lehetett találni, valamint szinte az összes NFL-csapat mezét viselte legalább egyvalaki. A teljesség igénye nélkül: a Pittsburgh Steelers, a Seattle Seahawks, a New England Patriots, a New York Giants, a Green Bay Packers, a Los Angeles Rams, de még a magyar amerikaifutball-válogatott, illetve több magyar csapat mezét is látni lehetett egy-egy látogatón.

  A jóval a kezdés előtt érkező néhány száz szurkoló végignézhette, ahogy a játékosok – először felszerelés nélkül – bemelegítenek. A budapesti gárda rajongói – nevükhöz méltón – kolomppal, a Miskolc Steelers szimpatizánsai hangos tapssal vezették fel a hangulatot – eközben a játékvezetők minden egyes játékost név szerint szólítottak, a csapattársak pedig egyenként köszöntötték egymást.

  Jó háromnegyed órával a hat órára kiírt kezdés előtt a szervezők helyszíni interjúkkal kezdték fokozni a hangulatot, eközben a csinos cheerleaderek tombolajegyeket osztottak a szurkolóknak.

  Hat órakor pedig óriási üdvrivalgás közepette a Budapest Cowbells és a Miskolc Steelers játékosai kifutottak a a gyepre. A Himnuszt Miklósa Erika operaénekesnő énekelte el, majd a pénzfeldobás eldöntötte, hogy a miskolci csapat támadhatott először – csakis a New England Patriotsszal korábban Super Bowlt is játszó Meskó Zoltán kezdőrúgása után!

  Ami pedig a mérkőzést illeti: volt itt minden. Irányítócsere, futott és passzolt hatpontos, látványos szerelések, eladott és elhagyott labda, ápolások, sőt: sikeresen végrehajtott negyedik kísérlet is! Az első félidőben a Steelers Vasyl Jordan rövid futásával szerezte meg a vezetést, azonban nem sokkal később ki is egyenlített a fővárosi gárda Czirók Márton révén – az extra pontokat is biztosan hozták a rúgók. A Steelers még értékesített egy mezőnygólt, így előnnyel vonulhatott a félidőre (10–7).

  Apropó, félidő. A szervezők az Új Hidegkuti Nándor Stadionban is megpróbálták a lehető legjobban visszaadni a hamisítatlan amerikai hangulatot: bevetettek füstgépet, volt cheerleader-bemutató és egy dobosokból álló együttes is fellépett, így még az sem unatkozhatott a félidőben, aki nem a büfét vette célba egy-egy pohár sör vagy hot dog reményében.

  A szünet után Czirók elérte második elkapott touchdownját is (10–14), ezzel a mérkőzésen először vezetett a Cowbells. A találkozó vége nagyon izgalmasan alakult: kevesebb mint 3 perccel a meccs vége előtt még mindig csupán négy pont volt a különbség a csapatok között – és támadhatott a Steelers. Végül visszaverte a támadásokat, és legyőzte ellenfelét a fővárosi alakulat, így második bajnoki címét ünnepelhette.

  A kilátogató 4350 néző kiváló hangulatot teremtett: akár egy szép elkapást, akár egy kőkemény szerelést mutattak be a játékosok, a teljes lelátó egy emberként éljenzett. Méltó helyszínen, jól küzdő csapatok kiváló hangulatú, kemény, de sportszerű mérkőzést vívtak. A legértékesebb játékos (MVP) a két hatpontost jegyző Czirók Márton lett, a Cowbells pedig megérdemelten nyert.

   

  Adatforrás: Nemzeti Sport

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások