A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
 • Köki 970*250
 • EfEf 300*300
 • Először lett nem futball klub a világ legértékesebb sportklubja

  Linea 640*480

  Az amerikai Forbes magazin 2011 óta állítja össze a világ legértékesebb sport klubjainak listáját. Eddig mindig a labdarúgás adta az első helyezettet, de ezúttal egy másik sportágból koronáztak királyt.

  Amióta a Forbes listát készít a világ 50 legértékesebb sport klubjáról, kétszer a Manchester United [2011 és 2012], háromszor pedig a Real Madrid [2013, 2014 és 2015] végzett az élen. Idén azonban a Dallas Cowboys NFL-csapat letaszította a madridiakat a trónról.

  DallasCowboys-DezBryantA Dallas Cowboys-t 4 milliárd dollárra értékelték az amerikai magazin szakértői, ami 25 százalékos növekedést jelent egy évvel ezelőtthöz képest. A klub értéke annak ellenére emelkedett jelentősen, hogy az elmúlt két évtizedben nem sikerült bejutnia a Super Bowlba. Hatalmas összegeket szednek be viszont a prémium helyekből és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokból [125 millió dollár], valamint szponzorációból [120 millió dollár]. Mindkét kategóriában az NFL legjobbjainak mondhatják magukat. És akkor még nem volt szó a csapat otthonául szolgáló, 1,2 milliárd dollár értékű  AT&T stadionról, sem arról, hogy a liga által kötött televíziós közvetítési szerződésekből is rengeteg pénz jut a klub kasszájába. A tulajdonos Jerry Jones vezetői képességeit dicséri, hogy egyetlen NFL-csapatként nem kértek a liga merchandising ajánlatából, így házon belül a többiekhez képest nagyobb értéket tudnak termelni az ajándéktárgyak kereskedelméből.

  RealMadrid-BajnokokLigaja2016

  Hiába nőtt egy év alatt 12 százalékkal a Real Madrid értéke és érte el a 3,65 milliárd dolláros összeget, ez az idei listán csak a második helyre volt elég. A királyi gárda maradt azonban a világ legértékesebb labdarúgó klubja, és az adidas-szal – jelentősen kedvezőbb feltételekkel – meghosszabbított mezbeszállítói szerződésnek köszönhetően jövőre akár vissza is szerezhetik az összetettben a címüket. A bevétel generálási képességük továbbra is páratlan: a 2014-15-ös szezon során termelt 694 millió dollárnál a világon egyetlen klub sem tudott jobb teljesítményt felmutatni.

  Barcelona-LaLiga2016

  A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Barcelona található, a katalán klub értéke 3,55 milliárd dollár. A katalánok jövőre kezdik meg a Camp Nou renoválását. A 650 millió dollár értékű projekt során modernizálják a stadiont és 105 ezerre bővítik a nézőteret, amivel jelentősen megnő majd a klub bevétel termelő képessége, így ezen a téren is felvehetik a versenyt a Real Madriddal.

  NewYorkYankees

  A top 5-be még a New York Yankees [3,4 milliárd dollár] baseball klub és a Manchester United [3,32 milliárd dollár] fért be. A legnagyobb ugrást az Arsenal mutatta be: az ágyúsok 13 helyet javítottak tavalyi pozíciójukon és a 23. helyen végeztek 2,02 milliárd dolláros értékeléssel. A legnagyobb zuhanást pedig a Ferrari Forma 1-es csapat produkálta. A száguldó cirkusz legértékesebb istállójának nem változott az értéke [1,35 milliárd dollár], az egy évvel ezelőtti 32. hely után az idén mégis kiszorult top 50-ből. Ez úgy történhetett meg, hogy a listán szereplő klubok átlagos értéke 1,75 milliárd dollárról 2,2 milliárd dollárra nőtt tizenkét hónap leforgása alatt.

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások