A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
 • Vajdapapír 970*250
 • Becmol 300×300
 • FÕÁLLÁSÚ SPORIK

  Praktiker 640*480

  A liga bírókkal foglalkozó alelnöke, Carl Johnson szerint az NFL eltökélt abból a szempontból, hogy megfontolja a ligában a profi bíráskodás lehetõségét. „Ez az elsõ alkalom, amikor meg fogjuk vitatni a kérdést a holtszezonban” – mondta Johnson.

  A téma természetesen komolyan érinti magukat a bírókat is, akik eddig kénytelen voltak más állást is betölteni az NFL-en kívül. Vannak ugyan olyanok, akik a futballon kívül is nagyszerû karriert tudhatnak magukénak, de a többségük él-hal a sportágért, és két lehetséges állás közül a futballt választaná. Sõt, sokan már most is fõállásnak tekintik annak ellenére, hogy más bevételi forrásuk is van.

  „Szerintem már most is annyira teljes munkaidõsek vagyunk, amennyire csak lehet” – jelentette ki Mark Steinkerchner, aki már 18 éve bíráskodik.

  John Parry, a 46. Super Bowl egyik játékvezetõje úgy látja, már most is heti 20-30 órát foglalkozik futballal. Ebbe beleszámítanak az utazások, a megbeszélések, a felkészülések. A liga szabályai szerint a bíróknak 24 órával a meccs kezdése elõtt már a helyszínen kell lenniük, amely ugyancsak növeli a terheket. Ha a sporik teljes állásban dolgoznának a ligában, az számukra hatalmas könnyebbség volna, ráadásul teljes figyelmüket a sportágra fordíthatnák. A holtszezont is értelmesen tudnák kitölteni, hiszen a szabályok tanulmányozása, szimulált helyzetek gyakorlása, edzés és egyéb, felkészüléshez köthetõ dolgok lefoglalnák a kapacitásukat.

  Jó hír, hogy az NFL vezetõi felismerték, hogy a liga már régen kinõtte, hogy a régi módon kezeljék a bíráskodást. A játékosok már jó ideje nem részmunkaidõsök, itt az idõ a bírókra is kiterjeszteni mindezt.

  Forrás: profootballtalk.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások