A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
 • Gancia 970*250
 • Perfect look 300*300
 • ELI NAGY NAPJA

  Stihl 640*480

  Egy reményt keltõ drive még pont nélkül végzõdött, de Tom Brady elsõ passzkísérletébõl már megszerezte a vezetést Tom Coughlin együttese. Az elsõ hallásra furcsa történet magyarázata, hogy a New England-i irányító ellen a saját célterületén belül ítéltek intentional groundingot, amely safetyt eredményezett. Eli Manning szinte hibátlanul kezdte a találkozót, amely az elsõ negyed végén egy Victor Cruznak adott kétyardos touchdownpasszban is megmutatkozott.

  A folytatásban magához tért Bill Belichick legénysége. Az ötödik nagydöntõjében fellépõ Brady levetkõzte kezdeti lámpalázát, és klasszishoz méltó módon osztogatott, így egy mezõnygólt követõen a Danny Woodhead számára kiosztott átadása után már a Hazafiak elõnyét mutatta az eredményjelzõ. Az elsõ félidõ igencsak kétarcúra sikeredett, a Giants kezdeti fölényét gyorsan egalizálták az AFC bajnokai.

  A második 30 perc aztán ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt. A Pats szinte ellenállás nélkül volt képes végigszáguldani szinte az egész pályán, és Aaron Hernandez 12 yardos elkapása nyolcpontos fórt hozott a számukra. Lawrence Tynes két mezõnygóljával látótávolságon belülre kerültek a Nemzeti Fõcsoport legjobbjai, és a kétpontos különbség izgalmas véghajrát sejtetett.

  Több eredménytelen ütésváltást követõen a New York-i együttes kiváló time managemantje azt eredményezte, hogy Bradyék szinte kilátástalan helyzetbe kerültek az utolsó percre. Belichick ekkor meghúzta azt, amit meg kellett húznia, és Ahmad Bradshaw ellenállás nélkül tudott feliratkozni a pontszerzõk közé. Ezzel szûk egy perce és egy idõkérése maradt Bradyéknek, akik a hátralévõ idõben viszont már nem tudtak pontokat tenni a táblára.

  A Giants igazából nem verte meg nagyon ellenfelét, viszont szinte minden kategóriában egy picit jobbnak bizonyult ellenfelénél. A Pats oldalán nagyon hiányzott a bokasérüléssel bajlódó Rob Gronkowski dinamikus játéka, de a New England-i elkapók is hibáztathatók a viszonylag sok elejtett passzuk okán. A Giants ismét hozta azt, amit a playoffban hozni kell, és rendkívül fizikális játékkal, ellentmondást nem tûrõ harcmodorral, valamint egy tökéletes Manninggel a soraikban megérdemelten nyerték meg a 46. Super Bowlt.

  New York Giants – New England Patriots 21-17 (9-0, 0-10, 6-7, 6-0)

  MVP: Eli Manning 30/40, 296 yard, 1 TD, 0 INT

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások