A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
oriol 970×550
 • M-gel 970-250
 • Perfect look 300*300
 • A LAMBEAU MÍTOSZA

  Alcor 640×480

  A New York Giants vasárnapi látogatása elõtt a New York Times írása rántotta le a leplet a Lambeau Field gyepszõnyegérõl. Mint kiderült, már több mint 40 éve alkalmazzák Green Bayben a talaj alatti fûtést, amely kb. 5 Celsius fokos hõmérsékleten tartja a legnagyobb fagyban is az aréna gyepét. „Pont olyan, mintha nyár lenne. Sosem kemény a talaj, pláne nem fagyott” – mondta ezzel kapcsolatosan T.J. Lang, a Packers támadó falembere.
  A Lambeau Fielden a rendkívüli zord körülmények miatt 1967-ben telepítették a fûtõrendszert, így ennek megfelelõen már lassan 45 esztendeje annak, hogy télen is megfelelõ talajon játszatják a nagy tétû találkozókat. Azonban a híres Ice Bowlon, amely 1967 utolsó napján került megrendezésre, a rendszer meghibásodott a rendkívüli hideg miatt, és azon a napon valódi sarkvidéki feltételek között mérte össze erejét a Packers a Cowboysszal.
  A fûtõrendszer 30 évvel késõbb, 1997-ben felújításra került, és azóta nem is volt semmi gond a pálya talajával. A gyepszõnyeg hõmérsékletéért egyébiránt a field manager, Allen Johnson felel, és õ állítja be azt a hõfokot, ami megfelelõ az összecsapások megrendezésére. Vasárnap mínusz 10 fok körüli hõmérsékletet jósolnak a meccs idejére, de ennek ellenére is kb. plusz öt fokon tartják a pálya talaját. Ezzel összefüggésben tehát a késõbbi vesztes erre biztosan nem foghatja a kudarcát.
  Forrás: nfl.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások