A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
 • Becmol 970*250
 • EfEf 300*300
 • A GYILKOS TÁMADÓSOR

  Henkel 640*480

  A Green Bay támadósora jobb, mint egy évvel ezelõtt, hiszen több olyan játékos is szerepet kap a wisconsiniak között, akire tavaly nem lehetett számítani. A Sajtfejûek védelme ugyan egyelõre nem játszik bajnoki formában, de eddig ennek semmi jelentõsége nem volt 2011-ben, hiszen a labda másik oldalán az együttes simán hozta a gyõzelmeket.

  A sikerszéria legfõbb letéteményese természetesen Aaron Rodgers, aki eddig földöntúli produkcióval rukkolt elõ. 9,9 yardos átlagos passzaival csak Kurt Warner tudott vetekedni egy rövid idõszakában. A Pack irányítója elképesztõ pontosságával, kiváló döntéseivel, és zseniális játékaival olyan periódusát éli, amely örökre beírhatja õt a futball aranykönyvébe. Azt ugyan érdemes megjegyezni, hogy a csapat eddigi sorsolása meglehetõsen kedvezõ volt, de amit Rodgers mûvelt, az valóban párját ritkítja.

  Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy micsoda fegyverek állnak az irányító rendelkezésére. Jermichael Finley visszatért, és már négy hatpontos találatot szerzett. Jordy Nelson lassan tényleg kiváló receiverré fejlõdik, és minden jel szerint egy 1 000 yardos szezont produkálhat. Az újonc Randall Cobb egyelõre még kicsit szétszórt, de hasznos szelete lehet a félelmetes támadósornak. Greg Jennings továbbra is a liga egyik legjobb elkapója, míg James Jones is egyre összeszedettebben játszik. Egyedül a veterán Donald Driver statisztikái mutatnak hanyatlást, de Mike McCarthy vezetõedzõ neki is rendre megtalálja a testhez álló szerepkört.

  A Packers támadófala a holtszezonban aggodalomra adott okot, de Chad Clifton sérülése ellenére sem teljesít rosszul ez az egység. Marshall Newhouse többnyire jól játszott a bal tackle szerepkörében, bár Jared Allennel õ sem tudta felvenni a versenyt. A fal belsõ része pedig igazán remek, Scott Wells-Josh Sitton duónál jobbat nehezen találni az NFL-ben. A másodéves Bryan Bulaga a jobb tackle poszton átlagosan játszik, neki még szüksége van a további fejlõdésre.

  A Green Bay szisztémája alapvetõen nem a futójátékra épül, de James Starks és Ryan Grant 4,5, illetve 4,0 yardos átlagos hordásai megadják azt a pluszt, amire már lehet hatékony passzjátékot építeni. Starksnak még sokkal megbízhatóbbnak kell lennie, de a fiatal játékos a nehéz meccsszituációkban egyre hatékonyabb.

  Ami a Pack védelmét illeti, ott még találni bõven hiányosságot, de alapvetõen nem kell aggódnia a gárda szurkolóinak. Bár az engedett yardok tekintetében az együttes a mezõny hátsó feléhez tartozik, a kapott pontokat illetõen tizedik, és ebben a sportban is pontokra játszanak. Ráadásul a vörös zónában különös jól muzsikálnak, ami pedig komoly súllyal esik latba egy védelem megítélésekor.

  Az alakulat kiválósága, Clay Matthews az eddigi meccseken nem produkált komoly számadatokat, de ez nagyrészt azért történt így, mert sokszor két vagy három ember vigyáz arra, ne érhessen az irányító közelébe. A nose tackle, B.J. Raji idén még visszafogott, de2010-ben már láttuk, mire képes, ha egyszer formába lendül. A gárda kiváló cornere, Tramon Williams heteken át sérüléssel bajlódott, ha teljesen egészséges lesz, az õ oldalára nem szívesen dobálnak majd az ellenfelek.

  A Packers eddig viszonylag könnyebb sorsolása után némileg keményebb ellenfelekkel kell szembenéznie, többükkel idegenben. A csapat ennek megfelelõen még San Diegóba, Kansasbe, Detroitba és New Yorkba (a Giantshez) utazik, és mindössze egy olyan ellenfelük lesz a maradék kilenc találkozón, amely együttesnek jelenleg negatív a mérlege.

  Nem valószínû tehát, hogy 16-0-s szezont zárhat a Green Bay, de ez a gárda valahol 14-2 körül befejezheti az alapszakaszt, amely bõségesen elég lehet ahhoz, hogy az NFC-ben az elsõ helyet szerezzék meg. Azt pedig talán nem is kell ecsetelni, hogy januárban milyen érzés lesz majd a leendõ ellenfeleknek a Lambeau Fielden pályára lépni rájátszás-meccsen.

  Forrás: profootballtalk.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások