A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Tesa 970*250
Stihl 300*300

AZ IRÁNYÍTÓK KORA

Acapella 640×480

A hetedik fordulóban már csak három karmester került 300 passzolt yard fölé, amely azt mutatja, némileg normalizálódnak a viszonyok az NFL-ben. Azonban éppen az a három játékos érte el a bûvös határt, akik megdönthetik Dan Marino 1984-ben felállított rekordját, az 5 084 yardot. Ebben az idényben Tom Brady, Drew Brees és Aaron Rodgers áll úgy, hogy ha folytatják az eddigi tempójukat, a korszakos csúcs fölé kerülhetnek.

A Pats irányítója rögtön az elsõ játéknapon 517 passzolt yarddal zárt, és azt is beleszámítva hat meccsen 2 163 yardot jegyzett. Ha minden így menne tovább, 5 768 yardig juthatna, azaz nem pusztán felülmúlna a Dolphins egykori klasszisát, hanem szinte örök, megdönthetetlen rekordot állítana fel.

Kevéssel mögötte találhatjuk a rangsorban a Saints kiválóságát, Drew Breest. A Who Dat Nation feje pillanatnyilag 2 477 yardon áll, de neki idén még nem volt bye weekje. Ezzel együtt, amennyiben folytatná a sorozatát, 5 662 yardot regisztrálhatna a neve mellé.

A Packers Super Bowl-MVP-je, Rodgers egy kissé a két zseni mögött áll, és „csak” 5 421 yardot kaparhatna össze abban az esetben, ha lineáris maradna a teljesítménye. Ugyanakkor nála érdemes megemlíteni, hogy részérõl Peyton Manning 121,1-es egy szezonra szóló passer ratingje is veszélybe került, hiszen az elsõ hét találkozót követõen a fenomenális 125,7-es ratinggel rendelkezik.

Marinót már az elsõ fordulókat követõen kérdezték arról, hogy elvérezhet-e idén a rekordja, aki úgy felelt, akár 5-6 irányító is túllépheti az 5 084 yardot. Jelenleg csak a fenti három játékos áll idõarányosan rekordra, de tegyük hozzá, hogy a hidegebb hónapok eljövetelével a passzjáték egyre inkább visszaszorul majd, így a hidegebb égövben játszó Brady és Rodgers aligha szárnyalja túl Marinót. Brees elõtt azonban nyitva áll a kapu, mivel a sorsolását nézve az idény hátralévõ részében mindössze egyszer utaznak a hidegbe, de a Vikings vendégeként a fedett Mall of America Fielden lépnek pályára.

Forrás: profootballtalk.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások