A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
vajdapapír 970×550
 • Polacsek 970*250
 • hp300x300
 • MÁR NEM HIBÁTLAN A LIONS

  acapella 640×480

  A San Francisco 49ers megállította a Detroit Lions ötmeccses menetelését, saját mérlegét 5-1-re javítva. A mérkõzés könnyen lehet, hogy az NFC rájátszásának elõképe volt.

  A harmadik csapat, a bírói gárda bizonytalanságának mellékzöngéje kísérte, az amúgy is hosszúra – három és fél órára – nyúló mérkõzést. Az  amúgy is kérdõjeles Calvin Johnson-szabály okozta bizonytalankodás, Matthew Stafford safetyje és egy rossz hores-collar ítélet is fûszerezte a nagy téttel bíró mérkõzést. A büntetések oroszlánrészét a 49ers szenvedte el, 15 büntetés miatt 120 yardot kellett hátrálniuk összesen, míg ezek a számok a másik oldalon csupán 6 büntetés 54 yardért.

  A liga második legerõsebb futójátékát produkáló 49ersre most sem hozott szégyent Frank Gore, 141 yardot termelt „combos” futásaival. Ezt ha nem is olyan pontossággal, mint eddig tette de kiegészítette Alex Smith – 1 touchdown és 1 interception által árnyalt – 125 passzolt yardja. Egy a passzok által uralt ligában üdítõen hat a 49ers – és Alx Smith – kevés yardos de pontos játéka.

  A másik oldalon Matthew Stafford jelentõsen több, 293 yardos teljesítménnyel zárt de ehhez félszázszor kellett meglendíteni a karját, míg alkalomadtán „érdekes” dobótechnikájával és elszalasztott lehetõségekkel rontotta vezérletének képét.  Calvin Johnson ismét kiemelt szerepet kapott, 113 yarddal rövidítve meg a San Fran területét, de TD-szériája megtört, pontokat nem tudott szerezni, nem úgy Brandon Pettigrew (TE) és Nate Burleson (WR). A futójáték akadozott, Jahvid Best futó csupán 37 yardnyit haladt földön de 73 yardnyit haladt passzokból.

  Kyle Vanden Bosch korán, az elsõ negyed hajnalán már kiütötte a labdát Smith kezébõl, de a késõbbiekben a várt Lions védõfal-dominancia elmaradt, csak Vanden Bosch (DE) és Stephen Tulloch (LB) tudta földre teperni az irányítót. A másik oldalon öt sacket jegyeztek a védõk,  jelentõsen hátráltatva a Lions támadójátékát.

  Jason Hanson az elsõ félidõben 52 yardos mezõnygólt hibázott, ezáltal jó mezõnypozícióba jutatta a 49erst és David Akerst, aki egy támadássorozta végén 55 yardról lõtt a villák közé, ez a hatpontnyi különbség sokat nyomott a latba a végsõ elszámolásnál.

  A színdarab végére is maradt még meglepetés és csámcsognivaló. Örömében Jim Harbaugh vezetõedzõ végigugrálta a pályát és csak tessék-lássék szakította meg ünneplését, hogy felületesen megrázza kollégája és ellenfele,  Jim Schwarz kezét.

  Schwarz szívére vette a méltatlan eljárást és üldözõbe vette az eksztatikus Harbaugh-ot és meglökte õt, mindezt folyamatos szövegeléssel körítve. A reakciók nem maradtak el a  kék és fehérmezesek tolongásba kezdtek a kijáratnál, minden további, komolyabb incidens nélkül.

  Az idei Lions-mítoszt lerombolta a San Fran, megmutatva, hogy jelentõs különbség van két hibátlan 5-0-ás mérlegû csapat (Lions-Packers) között. Az Aranyásók folytatják pozitív mérlegük hízlalását, míg a mögöttük sorakozó csapatok közül 2-3-as Seahawks áll a legközelebb hozzájuk.

  Forrás: nfl.com, PFT

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások