A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
 • M-gel 970-250
 • Vajdapapír 300*300
 • GYÕZELEM AL DAVISÉRT

  Perfect Look 640*480

  Az Oakland Raider egy nappal azután aratott diadalt 25-20 arányban a Texans felett, miután atyjuk, Al Davis tulajdonos 82 éves korában elhunyt.

  Michael Huff safety gyûjtötte be  a célzónában Matt Schaub utolsó, passzát, mely ha nem Raider-kezekben landolt volna, az a Texans gyõzelmét jelentette volna. Volna. De a Raiderek Istene ezúttal nem engedhette ezt, és Schaub passzolt, ahelyett, hogy futott volna. Keserédes ünnep kezdõdött Al Davis emlékének árnyékában.

  „Az amit az edzõ [Davis] mindig sulykolt belém: ’Hue, ne a playekben higgy. Higgyél a játékosokban és a játékosok véghez viszik a playeket.’” – emlékezett meg Jackson. „És ez az, amit tettem. Csak ezt halottam tõle idõrõl-idõre. A játéksokban higgyél, ne a playekben.”

  Liga szerte csendes megemlékezéssel kezdõdtek a korai mérkõzések, hogy így adják tiszteletüket az elhunyt újítónak, Al Davisnek. Davis fia, mark elfoglalta helyét a tulajdonosoknak fenntartott páholyban – képletesen és gyakorlatilag is. A játékosok apró fekete ezüst ’AL’ feliratú matricával játszottak a sisakjukon.

  Ha a statisztikákra nézünk, akkor a Houston uralta a meccset, 473 szerzett yard a 278-cal szemben, a Texans védelme 11 elsõ kísérleten és 94 futott yardon tartotta a Fosztogatókat. Az egyetlen, ami a Raiders mellett szólt az a Davis-faktor.

  „Tudom, hogy most is néz minket odafentrõl” – nyilatkozta a sorsdöntõ interceptiont bemutató Huff. „Ez a gyõzelem neki vívtuk ki. Nagyra értékelem mindazt, amit tett ezért a szervezetért. Sosem feledjük el. Nem engedjük el. Velünk marad.”

  Sebastian Janikowski ismét jelentõs szerepet töltött be a Raiders pontszerzéseknél – és a 3-2-es mérleg kivívásában, négy mezõnygólt küldött a villák közé. A Raiders 2000-ben draftolta Janikowskit, õ volt a harmadik rúgó, akit az elsõ körben ragadott magához egy csapat.

  „Figyelt minket” – mondta a rúgó. „Jó érzés töltött el és minden sikerült a bemelegítésnél.”

  Scahub 416 yardot dobott – Campbell 190 yardjával szemben, pedig nélkülöznie kellett a térde miatt távolmaradó Andre Johnsont. A Texansnak lett volna esélye gyõzni, egy perccsel a lefújás elõtt harmadik és 23-nál az Oakland 39-esén, Schaub passzával Joel Dreessen tight end hozta közelebb a gyõzelmet, 5 yardnyi távolságba. Egy az idõ megállítását szolgáló spike után, a következõ playben Schaub löbbölt passzal akarta továbbítani a labdát Jacoby Jonesnak, de Huff résen volt.

  A Raidersnek sosem esett ilyen jól egy ilyen, nehézkes gyõzelem.

  Az Oakland korán pontokat rakott a táblára egy turnover és egy blokkolt punt segítségével. Lamarr mutatott be egy  interception, amit egy Janikowski – 54 yardos – hárompontos követett. Míg a Daryl Blackstock által blokkolt puntot szintén Janikowski váltotta pontokra, 55 yardról. Ezek a korai nem a támadók által hozott pontok segítettek a végsõ gyõzelemben.

   „Ez egy új kezdet a csapat számára” – mondta Jackson. „Nem érdekel miket, ha csúnyák, nem érdekel minket, ha szépek. Egyáltalán nem érdekel. Az elsõszámú célunk a gyõzelem.”

  Bizonyára örömét töltött volna el Davis szívét az a szemtelen fake punt, amivel csapata egy elsõ kísérletet szerzett a negyedik negyedben. Darren McFaddent megállította a Texans védelme, a Raiders csapata punthoz állt fel de a snapet Rock Cartwright kapta, aki 35 yardot nyargalt a Houston 25-öséig. Janikowski végül egy 42 yardos mezõnygóllal fejezte be a sorozatot, mely 25-17-re növelte az Oakland elõnyét, 10 perccel a vége elõtt.

  Johnson nélkül Schaub 6 egymást követõ játékban sikertelenül passzolt az utolsó negyedben. „Jobb munkát kell végeznünk” – mondta Kevin Walter elkapó. „Jobb munkát kell végeznünk és megcsinálni a playeket, amikor igazán szükséges.”

  Neil Rackers 40 yardos mezõnygólja életben tartotta a houstoni reményeket, 25-20.re alakítva az eredményt, sõt, a Texans védelme is sikeres volt, adott még egy esélyt támadóinak.

  A többi már történelem…

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások