A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
acapella 970×250
Heszperidák 300*300

MESE/AUTÓ

finn wellness 640*360

Jim Tressel vezetõedzõ is belebukott az Ohio State-en történt botrányba, miután kiderült, tudomása volt arról, hogy a játékosai különbözõ kedvezményeket élveznek, szolgáltatásokat, ajándékokat kapnak azért, mert fociznak és egy-egy dedikált ajándéktárggyal „kedveskednek” környezetüknek. A balhéba ráadásul belekeveredett Terrelle Pryor, a jövõ évi draft egyik legtehetségesebbnek tartott irányítója is, aki rendszeresen más és más autóval tûnt fel egyetemi évei alatt.

A játékosok úgy buktak le, hogy az FBI megfigyelt egy drogügyletekben is szerepet vállaló tetoválószalont, ahol egy razzia során Ohio State relikviákat, többek között bajnoki gyûrûket is találtak. Mint utólag kiderült, tizenegy játékos régóta igyekezett hasznot húzni az egyetemen szerzett hírnévbõl, ami az NFL-ben teljesen normális, a felsõoktatásban viszont szigorúan tilos. Terrelle Pryor esete pedig még ennél is érdekesebb, ugyanis az irányító állítólag autókat fogadott el, vásárolt kedvezményesen vagy csak használt, tisztázatlan körülmények között. A játékos és az egyik érintett autókereskedés egyik volt dolgozója is tagad ugyan az ügyben, mondván Pryor csak kölcsönvette az autókat, amiket õ adott neki, hogy megmutathassa otthon, mielõtt valamelyiket megvásárolná. Ebbõl adódott az a félreértés is, hogy a játékost rövid idõn belül három különbözõ autóval fotózták le gyorshajtásért.

Hogy a mese mennyire igaz, azt majd a vizsgálódó NCAA eldönti, nem is az a lényeg, hogy Pryor és még pár másik érintett és családtag hogyan kapta meg az autókat, hiszen a tetoválószalonos botrányért így is eltiltották öt meccsre, hanem az a földhözragadt elv, amivel az NCAA igyekszik védeni az egyetemi foci amatõr jellegét. Tavaly Reggie Bushnak kellett visszadnia a Heisman-trófeát, hasonló okokból, és évrõl évre egyre többekrõl derül ki, hogy fizetést is kaptak, miközben az egyetemen játszottak. A rendszer tehát láthatólag nem mûködik, még úgy sem, hogy az NCAA évrõl-évre igyekszik példát statuálni. Ráadásul Pryor és Tressel vezetõedzõ esete megmutatta, hogy ebben mindenki benne lehet, a jövõ évi draft egyik legfelkapottabb tehetsége, és minden idõk egyik legsikeresebb fõiskolai edzõje is. Tressel vezetõedzõ ugyanis már fél éve tudott arról, hogy mit csinálnak a játékosai, mégsem jelentette – mondjuk miért szúrt volna ki saját magával – sõt, még a kötelezõen leadandó nyilatkozatban is tagadta, hogy tudomása lenne ilyen ügyekrõl. A rossz nyelvek szerint ráadásul ez nem csak az Ohio State-en, hanem szinte bármelyik másik iskolán kiderülhetett volna, ezért is kellene változtatni a jelenlegi helyzeten.

Fõleg, hogy ha a lockout miatt esetleg minden figyelem az egyetemi foci felé fordul, az egyébként is komoly sztároknak számító fiatalok még nagyobb médiafigyelemnek és így kísértésnek lesznek kitéve.

Forrás: ESPN.com

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások