A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Lufi 970*250
Stihl-hja-300×300

PUNT-HÁBORÚ / Soldiers- Raptors 6 – 10

finn wellness 640*360

Az érmefeldobást a Szolnok nyerte, akik a visszahordást választották, de elsõ támadásuk punttal végzõdött, máris a Raptorok támadócsapat mehetett fel a pályára, akiknek a saját 10 yardos vonaluk mögül kellett kiverekedniük magukat. A feladatot remekül oldották meg, egészen addig, amíg a Soldiers 26 yardosán Bakos Gábor RB (30) el nem ejtette a labdát, amit a hazaiak meg is kaparintottak. De õk sem tudták sokáig megtartani a játékszert, néhány play után egy fumble-nak köszönhetõen a viharsarkiak visszaszerezt44ék a labdát és a támadás jogát, de nem igazán tudtak mit kezdeni vele, újabb elrúgás következett, tehát annak ellenére, hogy nem születtek pontok, a fiúk és a nézõk az elsõ negyedben sem unatkoztak.

A második negyed elején tulajdonképpen a puntereké volt a fõszerep, az offense-ek nem tudtak mit kezdeni a szembenálló védõkkel. A jeget Papp Péter DE/LB (69) törte meg, aki leszedte Sípos Norbert QB (10) passzát, de a Raptors ellentámadása közben letelt az elsõ félidõ.

A 3. negyed a vendégek visszahordásával és támadásával kezdõdött. Miután az elsõ félidõben Krasznai Balázs QB (11) irányította a Raptorokat, a második félidõt Dögei Tamás (12) kezdte, de a nyitó drive-ja balszerencsésen sikerült: Bakosnak adott handoffja során a labda a földre került, amit ismtrét a hazaiak szereztek meg. Ezután Sípos irányítófutásai mellett Deli Roland (27) és Gyõri Szabolcs (44) futójátékosok, valamint Tóth-Urbán Dániel (82) elkapó remeklésének köszönhetõen megszülettek a találkozó elsõ pontjai, egy touchdown után 6-0 lett az állás. A Soldiersnek az extra pontot a megszokottnál 5 yarddal hátrébbról kellett végrehajtania, mert elszámolták magukat, és 12-en voltak a pályán. Hoksári Béla LS feladása túl magasra sikerült, a holder nem tudta letenni a labdát megpróbált befutni az end zone-ba, de a vendégek sikeresen megállították. A következõ említésre méltó esemény Dögei interceptionje volt, a labda Vukasin Tomsic WR (8) kezeirõl pattant egy Soldiers-védõhöz. A Katonák az alkalmat kihasználva az ellenfél 35 yardos vonaláig haladtak elõre, de ott megtorpantak. Úgy döntöttek, 4. kísérletre megpróbálnak first downt szerezni, de nem sikerült, ahogy a Raptors válasza sem, elrúgásra kényszerültek. Nemsokára azonban ismét a vendégeknél volt a labda, amit Németh Bence (2) szerzett vissza egy interception által.

A negyedik negyedben a Raptors folytathatta a támadását, Beliczay Olivér OL/P/K (79) 48 yardról szerzett mezõnygólt, a labda tehát 58 yardot tett meg a levegõben, ami igencsak említésre méltó teljesítmény. Az ezt követõ kickoff során egy kis zavar támadt a Raptors special teamjében, Tony Simmons, a Békéscsaba vezetõedzõje kénytelen volt beugrani. A returner a vendégek 30 yardos vonalának közelébe hordta vissza a rúgást, de a játékvezetõk visszafújták egy block in the back miatt, amit Simmonson követtek el, a Soldiers tehát a saját 15 yardosáról vághatott neki a drive-nak.

Nyolc perccel a meccs vége elõtt a hazaiak puntoltak, Németh Márton SS (33) 90 yardos visszahordása pedig az end zone-ban ért véget, a sikeres extra ponttal kialakult a végeredmény, 6-10. Az izgalmak azonban nem értek véget, az egész meccsen kiemelkedõ teljesítményt nyújtó Zahorán Csaba LB-nek (93) még sikerült kierõszakolnia egy fumble-t, de nem feküdt rá, hanem megpróbálta felvenni a játékszert, ami nem sikerült, így a Szolnok meg tudta tartani, de puntoltak, akárcsak ezt követõen a Raptors is. A Soldiers az utolsó támadás során a futásokra helyezte a hangsúlyt, és amikor 4. kísérletre passzolni próbáltak, Zahorán ismét villant, sackelte a hazaiak irányítóját. Ezután Dögei mutatott be egy 20 yardos irányítófutást, ami véget is vetett a találkozónak.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások