A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
 • Perfect Look 970*250
 • hp300x300
 • MARADT A KÜLÖNBSÉG / Gladiators – Hurricanes 6-49

  Linea 640*480

  Forrás: www.hurricanes.hu/Koroknai Gergely

  A mérkõzés egybõl meglehetõsen furcsán indult, a Hurrikán Elek Ádám (#87) hiába nyitott return touchdownnal, egy holding miatt visszafújták a játékot, az offense pedig elsõre elvesztette a labdát – Igari-Szûcs Tamás (#8) kezébõl ütötték ki hátulról a játékszert. A defense egy first down után már megállította Vadász Zoltán (#12) és a Gladiators offense támadását, ám a Budapesti csapat ismét botlott, ezúttal Bencsics Márk (#5) labdáját halászták le – az interception hasonló volt, mint az Enthroners ellen, az elkapó rossz route-ot futott, ezért ért rossz célba a labda.

  Ez még nagyobb nyomást helyezett a védelemre, akik szépen tették a dolgukat és negatívban fogták a Gladiatorst. Ujfalusi Ákos (#19) remek visszahordása után mindössze 31 yard állt a támadók elõtt, amit Patrick Ogunji (#21) elsõre meg is tett. Ezzel az offense elsõ három próbálkozása egy fumble, egy interception és egy touchdown volt, nagyon mást már nem kellett bemutatni. Szûcs Máté (#54) extrájával 7-0-s vezetésnél jöhetett vissza a hazai offense.

  A rúgócsapat ezen a meccsen azonban nem a legjobb napot fogta ki, és elég jó mezõnypozíciókat adott a Gladiatorsnak a kirúgások után, ám a védelem most is kitartott. A rontott negyedik kísérlet után Danku Dávid (#32) vette át a fõszerepet az offense-ben, egy Bencsics futás után õ hozta a yardokat, a drive végét egy egyyardos futás jelentette, amivel már 14-0 volt.

  A defense változatlanul remekelt, majd a második negyed elsõ játékában ismét Ogunji villant, ezúttal 42 yardról volt eredményes egy újabb futással. Mindkét touchdownja során elképesztõ sebességgel váltott ki a szélre, onnan pedig már esélye sem volt a Gladiators védelmének utolérni.

  21-0 után a defense engedett két újabb first downt, de Hatlaczki Ádám (#20) interceptionje negyedikre véget vetett a hazai akciónak. Saját 20 yardján belülrõl indult az offense, de három büntetés után gyorsan visszaszorultak. Innen elõbb Ujfalusi futása segített a helyzeten, majd Danku tört ki középrõl jobbra, és 63 yard után 27-0-ra növelte az elõnyt.

  Három gyors támadásváltás után (egy hazai punt, egy rövid Hurricanes negyedik kísérlet és egy megszerzett fumble – Füri József (#2) és Novakov Dávid (#41) közös munkája), már bõven az utolsó két percen belül ismét 63 yard állt a csapat elõtt. Elõbb egy hosszú bomba repült Bencsicstõl Igari-Szûcsnek, majd 9 yardról Ujfalusi kapott TD-t érõ passzt. A kétpontost Danku vitte be, így 20 másodperccel a szünet elõtt megvolt a 35 pontos elõny.

  A Gladiators azonban egy remek return hátán meglódult, és Vadász vezetésével 11 yardig jutottak két passzal, de innen már nem volt idejük arra, hogy befejezzék az akciót.

  A mercy rule miatt a harmadik negyedben mindössze két drive volt, illetve egy harmadik éppen csak elkezdõdött. A Gladiators támadása 30 yard megtétele után Füri József interceptionjével ért véget, majd Bencsics passzai vitték végig csapatunkat a pályán két Kriston Ádám (#25) futást követõen. A passzok egy kivételével Szobonya Bencére (#22) mentek, aki egy 51 yardos elkapással szerezte meg a hatodik touchdownt a mérkõzésen.

  A Gladiators aztán a negyedik negyed elején erõre kapott. Gerda Lajos (#44) és Karacs Tamás (#33) futásai után Vadász talált rá elkapóira, egészen pontosan Váradi Tamásra (#86) és Illés Rolandra (#84), akiket zsinórban négyszer dobott meg slant route-on. A hat pontot Illés szállította, az extra azonban a rossz snap miatt már nem sikerült.

  Válaszul jött egy újabb remek visszahordás Elek Ádámtól, majd egy szép elkapást hozott Rinyu Béla (#81) az oldalvonal mellett. 21 yardról elõbb Bencsics futott, majd Rinyu révén kerültek a Hurrikánok 1 yardra. Innen Bencsics tette meg a hiányzó yardot, majd Szûcs állította be a 49-6-os végeredményt.

  A Gladiators két percen belül érve még egy utolsó rohamra indult, ám a legvégsõ játékban Slézia Bálint (#23) húzta le a labdát.

  A fiatal Hurricanes második mérkõzése is magabiztos gyõzelmet hozott, nincs azonban megállás, két hét múlva elõször játszanak idén hazai pályán, az ellenfél pedig az az Újpest Bulldogs lesz, melyet tavalyhoz képest teljesen újjászervezett Pacuk László, és ennek meg is lett az eredménye az elsõ meccsükön, ahol fölényesen gyõztek a Mustangs ellen.

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások