A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
 • Roche 970*250
 • Újház 300*300
 • ÖREGEDÕ MEDVÉK MI LESZ VELETEK?

  Alcor 640×480

  Minden a támadófallal kezdõdik, és pont. Ez nem lehet vita tárgya. Ha a nincs fal, nincs futójáték, és darabokra tépik az irányítót – tudom közhely, de ez van. Ezt Cutler is jól tudja és érezte is a 2010-es szezon elsõ felében, amikor szinte teljes sebességgel robogtak felé az ellenfelek blitzre állított védõjátékosai. Nem is bírta sokáig a nyomást, egy-két nagyobb ütközés vége agyrázkódás, vagy igen nehézkes talpra állás lett. Aztán a pihenõ hetük után végre összeállt a fal, Cutler is magára talált, és hipp-hopp a rájátszásban találták magukat. Ha a következõ szezonban is playoff-szereplõk akarnak lenni, meg kell oldaniuk egy igen fontos kérdést: Olin Kreutz újraszerzõdtetését. A center poszt kiválósága csak egyike azon Medvéknek, akik hamarosan valószínûleg korlátozott szabadügynökök lesznek.

  Az, hogy Cutler számíthat egy olyan tight endre, mint Greg Olsen egyértelmûen elõny, azonban a cserékre is gondolni kell. Desmond Clark tizenkét szezont tudhat már maga mögött, és nem túl valószínû, hogy a csapat terveiben szerepel a szerzõdtetése, ezért mindenképpen kell a helyére valaki. A 39 éves Todd Collins (QB) sem lesz már fiatalabb, és már az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodott a Bearsnél, de nem ért el semmit, azon kívül, hogy Cutler sérüléseikor õt kellett pályára küldeni. Ráadásul emlékezzünk, hogy a rájátszásban õt is lecserélték.

  A védõfalban játszó Anthony Adams (DT) hol bekerül a kezdõk közé, hol pedig kikerül onnan. Megbízható, jól játszik, de nem pótolhatatlan, így a védõfal új edzõje, Mike Phair nem ülhet a babérjain, keresnie kell egy jövõbeli All-Pro defensive tackle-t. Tommie Harristõl, Marcus Harrisontól és Matt Toeainától is biztosabb és fõleg sokkal jobb játék kellene ahhoz, hogy bebetonozzák magukat a DT posztra. Azonban ettõl még igen messze állnak. A védelem tovább gyengülhet, hiszen nem tûnik valószínûnek Josh Bullocks (S), valamint Rod Wilson (LB) visszatérése. A linebacker poszton is végleges váltásra számíthatunk. Pisa Tinoisamoa az elmúlt két szezon alatt 18 meccset hagyott ki térdsérülés miatt, helyét pedig Nick Roach vette át. Roach fiatalabb és egészségesebb, az õ megtartása fontosabb lehet.

  A kiváló speciális egység játékosok között olyanokat találhatunk, mint Rashied Davis (WR), Corey Graham (CB), Brian Iwuh (LB) és Danieal Manning (S). Bizonyára nem idén láttuk õket utoljára együtt játszani.

  Három kívánság a holtszezonra:

  1. A támadófal helyrepofozása. 
  Kreutz és a jobb oldali guard, Roberto Garza nem játszhat örökké. Kevés a (fiatal) csere, Chris Williams (LG) és J’Marcus Webb pedig már kezdõk, ráadásul rajtuk kívül egyetlen fiatal lineman sem bizonyított. A bal oldali tackle poszton biztosabb lett Frank Omiyale játéka, de van még hová fejlõdnie.

  2. Egy új DT. 
  Lásd a harmadik bekezdést.

  3. Több fegyvert Cutlernek!
  Kell egy klasszis elkapó, aki olyan magas mint egy torony és olyan erõs, hogy két ember kell a szereléséhez. Johnny Knox, Devin Hester és Earl Bennett jók, de hiányában vannak a fentebb említett tulajdonságoknak. Matt Forté ha kell fut, ha kell elkap, de muszáj egy fiatal RB-t szerezni mögé, mert ha megsérül nem biztos, hogy a 31 éves Chester Taylor át tudja venni a szerepkörét, Kahlil Bellt pedig nem is érdemes összehasonlítani Fortéval.

  Forrás: scout.com

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások