A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
acapella 970×250
Gancia 300*300

BESZÉDES SZÁMOK / 16. hét – Joe Cool visszatér

acapella 640×480

Fotón: Joe Flacco QB, Baltimore Ravens

Mindez azonban jó pár hete történt és azóta „kicsit” változott a helyzet. Bár a Baltimore 15-10-re kikapott a Cincinnatitõl, köszönhetõen Johnathan Joseph és Leon Hall labdaszerzéseinek, a Hollók és vezérük azóta sokkal megfontoltabb játékot játszik. A mérkõzést követõen ugyanis Flacco 105,1-es irányítómutatót produkált, ami a második legjobb teljesítmény a ligában. Ráadásul mindössze négy labdát adott el, mialatt 24 hatpontoshoz segítette hozzá a Ravens-t.

„Az elsõ két meccsen eladott néhány labdát, de szerintem sokkal megfontoltabb azóta. Sokat dolgozik rajta, hogy ne hibázzon. Tom Brady mellett valószínûleg õ a legjobb irányító a ligában” – mondta Flacco egyik veterán célpontja, Derrick Mason.

A Joe Cool-ként is emlegetett QB legutóbbi 13 mérkõzésébõl 10-et megnyert, és 64,9 %-os pontossággal összesen 3 095 yardot passzolt. Ha a statisztikákat nézzük, akkor bizony igazat kell adnunk Masonnek. Flacco számait ugyanis egyedül a bostoni sztárirányítónak sikerült felülmúlnia. Brady 12-1-es gyõzelmi mérlege mellett, 66,4 %-os pontossággal, 29 TD-vel és 2 interceptionnel rendelkezik, ami 112,1-es passz ratinget jelent.

A baltimore-i karmester zseben belüli mozgása és új elkapóival való összehangoltsága is javult, amellett, hogy Jim Zorn hatására, a labdára is úgy vigyáz, mint a saját életére. A QB a Cincinnati otthonában nyújtott csúfos teljesítményének ellenére is 94,6-os ratinggel rendelkezik. 62,1 %-os pontosság mellett 3 497 yardot, 25 touchdownt és 9 interceptiont dobott még úgy is, hogy a védõk elég gyakran lógnak a nyakán (36 sack). Legutóbbi 470 passzkísérletének csupán az 1,9 %-át adta el, ami nem csak azt mutatja, hogy jól passzoló játékosról van szó, hanem azt is, hogy a komoly fejlõdést mutató quarterback – háta mögött egy igen erõs támadósorral és betonkemény védelemmel – bizony nehéz követ görgethet akármelyik csapat útjába.

A Ravens utolsó 29 alapszakaszbeli gyõzelme során Flacco 43 TD-t és 7 interceptiont dobott, mindezt 103,2-es mutatóval. Ha Flacco legalább 95-ös ratinggel passzol a Baltimore szinte verhetetlen (22-3). A harmadéves irányító évente átlagosan 11 labdát ad el, ám ez idáig 10 081 yardot és 60 TD-t is összeszedett, nem beszélve arról, hogy harmadik éve jutatja tovább csapatát a rájátszásba.

Egy szó, mint száz: Joe Cool újra gyilkos hidegvérrel szántja a pályát, úgyhogy a Ravens ellenfeleinek jócskán van mitõl félniük.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások