A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
M-gel 970-250
Perfect look 300*300

T-JACK MEGOLDOTTA

finn wellness 640*360

Fotón: Tavaris Jackson QB, Minnesota Vikings

Miután Favre dobókarjának válla az elsõ drive során megsérült, Tarvaris Jackson dobott két TD-t Sidney Rice-nak, Adrian Peterson bokaficammal 3 TD-t futott, a Vikings 38-14-re verte a Buffalo Bills-t. Favre elmondta, a hét folyamán a következõ kérdést fogja feltenni magának: „Hatékony tudsz lenni, ha játszol?” Megjegyezte, ha a válasz igen, nagyon szeretne játszani.

Steve Hutchinson All-Pro guard (hüvelykujj) és Percy Harvin kiemelkedõ elkapó (betegség) hiányában 387 yardot szereztek a Bills 239 yardjával szemben, Frazier elsõ hazai meccsét szórakoztatóvá tették. Jackson 3 interceptiont dobott, de miután Drayton Florence az elsõbõl TD-t szerzett, T-Jack a következõ négy labdabirtoklás során pontszerzésre vezette a csapatot, 28-7 lett az állás, így már a félidõ elõtt biztossá vált a gyõzelem. Jackson 22 passzából 15 volt sikeres, 187 yardot szerzett, plusz két futásból begyûjtött még 22 yardot. Jövõ vasárnap a playoff-ért küzdõ New York Giants ellen játszanak, Frazier pedig elmondta, nem lesz irányító-ellentét. A Bills ellen 14-38-ra gyõztek.

A diagnózis szerint Favre-nak a sternoclavicularis ízülete mozdult el. Ez ott található, ahol kulcscsont a mellcsonttal találkozik. A röntgen nem mutatott törést, mára van beírva MRI-re. Ha Favre egészséges, sorozatban 298. meccsét kezdheti. Frazier így nyilatkozott: „Remélhetõleg ez az eset áll fenn, de várunk, hogy kiderüljön, mi történik.” Amióta Frazier – aki múlt télen interjún vett részt a Bills vezetõedzõi állásáért, amit végül Chan Gailey kapott meg – védelmi koordinátorból vezetõedzõ lett, a Vikings védelme csak 2 TD-t és 455 yardot engedett két meccs alatt.

Peterson, akinek a mérkõzésen való részvétele múlt héten végig kérdéses volt, kissé tompának tûnt a bemelegítésen, a liga legszellõsebb védelme ellen így is 107 yardot futott 16 labdaérintésbõl, beleértve egy 46 yardos TD-futást is. Frazier elmondta, nagyon közel volt ahhoz, ne játszassa az All-Pro játékost, de amikor Jacksontól megkérdezték, hogyan volt képes csapattársa ilyen gyorsan meggyógyulni, miután múlt héten megsérült, az irányító nevetve mondta: „Õ nem ember.” Peterson elmondta: „Egész héten agymostam magam, az járt az eszemben, hogy játszani fogok, játszani fogok, játszani fogok.” Lehet, hogy Favre-nak át kell venni ezt a technikát. Brett apó elárulta: „Jelenleg nem aggódom túlságosan. Megvárom, mit fog mondani az MRI.”

Annak ellenére, hogy a Bills (2-10) az elmúlt egy hónapban elég nagy fejlõdésen ment át, hamar visszaestek, és ismét csúnya vereséget szenvedtek. Ötször adták el a labdát, és háromszor dobtak rájuk zászlót személyi hiba miatt. Gailey, a vezetõedzõ elmondta: „Nyilván nem végeztem jó munkát a csapat felkészítésekor, nem készítettem fel õket kellõképpen arra, amit itt kapnak.” Az elsõ negyedben például Sidney Rice tavalyi, Pro Bowl-formáját idézve, Leodis McKelvin fölé ugorva egy 31 yardos passzt kapott el Jacksontól, és küzdelem árán, de meg is tartotta a labdát az end zone-ban. Az ezt követõ kickoff visszahordás során McKelvin elejtette a labdát, és a Vikingek négy play után pontot szereztek. Peterson 2 yardot futott az end zone-ig, miután McKelvin pass interference-t követett el.

Antoine Winfield a második negyed közepén 3. és 11-nél leszedte a nagy nyomás alatt álló Ryan Fitzpatrick passzát, és az 5 yardos vonalig hordta vissza, ezzel megalapozta Rice második TD-jét. Fitzpatrick vitt némi életet a Bills támadócsapatába, amire nagy szükség volt, amióta Trent Edwards helyett õ játszik, volt néhány 300 yardos, 4 TD-s meccse, de ezúttal csak 9 passzolt yardja volt az elsõ félidõben, ami nagy visszaesés. Jared Allen kitartóan siettette õt, a 4. negyed elsõ play-jénél ki is ütötte a labdát a kezébõl, a Bills így már a negyedik alkalommal vesztette el a játékszert. Az ötödik labdaeladás is Fitzpatrick nevéhez fûzõdik, snapnél ejtette el a labdát, 3. és gólnál, az 1 yardos vonalon. Az irányító elmondta: „Nem játszottam túl jól. Egész nap semmit nem tudtunk véghezvinni.”

Favre sérülése miatt kihangsúlyozódott, hogy a Vikings-nek nincsenek jövõbeni tervei a legfontosabb poszton, hiszen Jackson a szezon végén szabadügynökké válik, Joe Webb, az újonc pedig még mindig tapasztalatlan, és talán elkapóként értékesebb. Mivel három WR is képtelen volt a játékra, Webb elõször szerepelt a 45 fõs listán, és Harvin helyett 30 yardot hordta vissza kezdõrúgást. Néhány perccel késõbb egy punt visszahordás során megsérült a térdhajlító izma, így már csak Jackson maradt az egyetlen irányító. Favre elmondta, be tudott volna menni, hogy handoffokat adjon át, de semmi több.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások