A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Acapella 970×250
Lake11-hja-300×300

ÉVÉRTÉKELÉS – Gyõr Sharks

finn wellness 640*360

Fotón: Schwarz Ferenc RB, Gyõr Sharks (fotó: becsen, www.sharks.hu)

„Az elõzõ szezonban nem játszottunk túl sok mérkõzést. Anyagi problémák miatt nem indultunk a magyar bajnokságban de a lebonyolítási rendszer sem volt túl szimpatikus számunkra” – indokolta Cserjés távolmaradásukat a magyar szerepléstõl. A hangsúlyt a külföldi szereplésre helyezték, ami nem sikerült úgy, ahogyan azt eltervezték, csupán kétszer ütközhettek meg ellenféllel.

Az Istanbul Tigers jelentette akadályt sikeresen vették, de a Klek Knights már kifogott rajtuk. „A Klek elleni meccs rossz idõpontban volt, az érettségi és útlevélproblémák nehezítették a dolgunkat.” Mikor arról kérdeztem, hogy miként értékelik az elért eredményeket, így foglalta össze: „Az elõzõ év után, az idei csalódás volt.”

„A keményebb mag járt csak edzésre, a lustábbak és a ’divatfocisták’ kikoptak a csapatból” – kaptam a választ kérdésemre, hogy mennyire viselte meg az edzéslátogatottságot a kevés mérkõzés. 

Szabó Gábor irányító, sokévnyi „szolgálat” után befejezte a pályafutását, de helyére már találtak utánpótlást Gallai Dávid személyében, akinek jót tett az „egy évnyi felkészülés”, képzését Grátz Vilmos vezetõedzõ vette a kezébe.

A nem kívánt, hosszú holtszezonnak meg volt az elõnye is, jobban oda tudott a csapat figyelni a juniorokra. „Kevés a junior, össze kellett rakni õket, de már a nyáron el tudtunk kezdeni velük dolgozni, nem úgy, mint az elmúlt években, amikor csak két hetünk volt, hogy foglalkozzunk velük. A bajnokság nem alakult szerencsésen, 17 volt az átlagéletkor, de így is szépen helytálltak.” 

A sokakat megosztó témára is rákérdeztem, a csapatok közötti átjátszásra a játékosok tekintetében. „Annyi minõségi ember nincs [egy városon belül], hogy elég legyen egy csapatnak, fõleg vidéken – indokolta a Cserjés a közös szerepléseket. „Például a Szombathellyel volt együttmûködés most az AFA kupán. Lehetett látni a fejlõdést, ilyen rövid idõ alatt is, nekik is hasznos volt. Alap play-eket játszottunk, késõbb erre majd lehet építeni. És mondhatja akárki, hogy a ’Schwarz Feri milyen jól futott’, de fal nélkül nem ment volna neki sem, és a fal az bizony szombathelyi volt.” Amennyiben a szabályok adta lehetõségek adva lesznek, a Sharks a jövõben is együtt fog mûködni mind a Crusher-szel, mind a Gorillaz-zal.

A gyõri csapatvezetés úgymond „HFL párti” (a jövõre tervezett kiemelt liga), ebben az elitbajnokságban és a külföldi szereplésben látják a fejlõdés kulcsát. „Túl sokat még nem tudok, bízunk benne, hogy lesz kiemelt bajnokság (HFL). A nemzetközi bajnokság viszi elõre a csapatot, mindenképpen kellenek a külföldi meccsek. A magyar foci hírét akarjuk vinni Európában. Részünkrõl az EFAF meg volt elégedve a szervezéssel és a játék színvonalával is.”

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások