A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Henkel 970*250
M-gel 300*300

ÉVÉRTÉKELÉS – Nyíregyháza Tigers

acapella 640×480

Fotón: Makkai Ádám RB, Nyíregyháza Tigers

„Mindenképpen jól sikerült a szezon, maximálisan elégedettek vagyunk, kivéve a döntõt ahol a pontaránnyal nem vagyok elégedett” – összegezte véleményét Racskó András. Azt is elárulta, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is elégedett a csapattal, javult az edzéslátogatottság és tehetséges fiatalokat sikerült beépíteni a csapatba (pl. Sõrés László C, Makkai Ádám RB).

„Igazából még jobb hozzáállásra, -edzés látogatottságra és tanulásra van szükség, tanulásra a pályán kívül. Nekünk kezdõ évünk volt edzõként a csapat élén, és magunkat kritizálva, több és több idõt kell áldoznunk, hogy még jobb legyen a csapat” – fogalmazta meg a csapattal és önmagával szemben támasztott követelményeket a vezetõedzõ.

A Tigers most pár hetes pihenõjét tölti de nem akarják tétlenül tölteni a szezon utáni idõszakot. Indulnak a miskolci aréna kupán, ha a lehetõség adott, akkor két csapattal, amennyiben ez nem fér bele a létszámba, akkor a két csapatot megosztják a miskolci és a Cellect által rendezett teremfoci között, hogy senki nem maradjon ki az örömjátékból.

Komoly erõket mozgósítanak, hogy a városon belül legyen edzõpályájuk, és bár még nem akarnak semmit elkiabálni, sikerrel kecsegtetnek a tárgyalások. „Nagykálló 12 km, kihívást jelent a kisebb, 14-16 éves srácok számára az utazás.”

Hogy az építkezésnek szentelt következõ évnek legyen komoly bázisa, ezért a Tigers nem volt rest lemásolni a hatásos miskolci példát és prezentációkkal, videókkal járják a középiskolát, hogy utánpótlás korú fiatalokat toborozzanak. Cél, hogy jövõre független juniorcsapatot indítsanak. Tryout-ot is terveznek Nyíregyházán, de ennek idõpontja függ attól, hogy mikor tudnak szabad tornacsarnokot találni. Folyamatosan külföldi edzõk után néz a csapat vezetõsége, mert „olyan ütemben nem tudunk fejlõdni, mint amit a játékosok tudása megkövetelne” – mondja a vezetõedzõ.

A Tigrisek cégekkel is tárgyalnak, hogy a költségeket elõteremtsék a fejlõdésükhöz: „Komoly szponzorokkal tárgyalunk, de konkrét bajnoki kiírás nélkül nehéz.”

„A 60-0-áknak nincs értelmük, nem tudod szinten tartani a játékosaidat, ellustulnak, nem tudod motiválni õket” – kezdi Racskó, amikor arról kérdezem, hogy melyik bajnokságban akarnak indulni. De hozzáteszi, hogy amíg nincs konkrétum és biztosíték arról, hogy létrejön az Interliga, addig a DIV 1-es szereplés mellett teszik le voksukat. „Ez a csapat még egyszer azt [a 2009-es hosszú holtszezont] nem éli túl, nagyon nehéz volt összetartani a csapatot. Akkor inkább játszunk.”

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások