A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
acapella 970×250
Perfect look 300*300

A HÉT VESZTESE / 3. hét – Jacksonville Jaguars

Acapella 640×480

Fotón: David Garrard QB, Jacksonville Jaguars

Hol is kezdjük? Talán ott, hogy „…and with the tenth pick in the 2010 NFL draft, the Jacksonville Jaguars select Tyson Alualu, defensive tackle, California”. Miért? És az üzlet? A Jags draft elõtt rendben volt DT poszton, most viszont látszik, hogy QB fronton nem annyira. Ott volt a lehetõség, hogy elhozzák Tim Tebow-t, aki új életet lehelhetett volna a franchise-ba. Tizedik választásként talán korai lett volna, de nem annyira, mint Alualu, aki egyébként szolidan teljesít, de az elsõ hét óta nem nagyon hallottunk felõle. Mindegy, ettõl még lehetett volna jó a Jags, még a Denver elleni gyõzelem után is úgy tûnt, hogy komoly éve lehet a csapatnak, de aztán jött a fekete leves.

A San Diego ellen akkor sikerült TD-t szerezni, amikor már mindegy volt, a támadójáték addig kimerült két field goalban, na meg persze hat turnoverben. David Garrard borzalmasan játszott le is cserélték, a helyére beálló Luke McCown pedig megsérült és egész szezonra kidõlt. Sosem jó hír egy cserejátékos sérülése, de Luke McCown-é azért különösen fájdalmas, mert a veterán irányító kiváló elõszezont produkált és könnyen átvehette volna a stafétabotot a gyengélkedõ Garrardtól.

De ez még mindig a múlt hét eseménye, a Jags pedig ennek a hétnek a vesztese, szóval térjünk át a Philly elleni meccsre. Otthon játszik a Jacksonville és megtelik a stadion, az ellenfél a mérkõzés elõtti héten állandósítja a csereirányítóját, a média nyomása Vick-en. Ennél jobb elõjelekkel nehezen kezdõdhetett volna a mérkõzés de aztán hamar lefagyott a mosoly az arcokról. Az Eagles nem mutatott nagy formát az elsõ félidõben, mégis 14-3-as vezetéssel vonulhatott pihenõre, ugyanis a Jacksonville játéka sem tündökölt. Garrard körbedobálta elkapóit, Morris Jones-Drew pedig nem tudott megiramodni. A secondary ugyanakkor asszisztált egy 61 yardos és egy utolsó másodperces TD-hez, Vicken pedig csak 5 másodperc labdatartogatás után volt nyomás.

Aki esetleg reménykedett abban, hogy a második félidõre változás áll be a Jags játékában, annak lett igaza. Garrard még rosszabbul játszott és az, hogy nem ismétlõdött meg a Bolts elleni rémálom, csak azon múlott, hogy az Eagles defensive backjei rossz napot fogtak ki. Egyedül Assante tudott leszedni egy interceptiont, a secondary legalább hármat-négyet benne hagyott a meccsben. Közben a fal sem érezte már magát elég motiváltnak és ráengedték a Sasokat Garrardra, akit hatszor döngöltek a földbe. Az Eagles szépen elosztotta a pontokat, Vick passzolt majd futott még egy TD-t és a harmadik negyed végén kialakult a végeredmény. A Jaguárok kabalája ekkor már kézbe temetett arcát verte különbözõ pálya melletti tárgyakba, a szurkolók pedig elindultak hazafelé. Nem is maradtak le semmirõl, mert a végén már a Jags futtatta a labdát, hogy minél hamarabb leperegjen az óra.

A Jacksonville bajait tetézte, hogy a hétvégén csak a csoportot eddig 2-0-val vezetõ Houston kapott ki, így mindenki ellépett a Jaguárok mellõl. A bye weekig még öt mérkõzés van hátra és ha optimisták vagyunk sem jósolhatunk egynél több gyõzelmet, ugyanis a Buffalo mellett, a Colts, a Titans, a Chiefs és a Cowboys lesz az ellenfelek között. Mivel az elsõ négy hazai mérkõzésre úgy tûnik, hogy sikerült eladni a jegyeket, így a Jacksonville-nek nagyon oda kell tennie magát, mert ha a vereségek mellett a hétvégihez hasonló játékot is mutatnak, biztosak lehetnek a szezonvégi blackoutokban, ami egyre közelebb sodorja a franchise-t a költözéshez.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások