A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Polacsek 970*250
Stihl 300*300

ÚJONCOK, AKIKTÕL SOKAT VÁRNAK

Acapella 640×480

Íme, 11 frissen draftolt játékos, akik kiemelkedõen jól zárták a minicampet és ezzel NFL-hez szoktatásuk elsõ szakaszát.

Dez Bryant (WR) – A Cowboys ébredõ csillaga

A Bryant személye körüli viták immár a múlt részét képezik, hiszen a Cowboys ifjú reménysége rendkívül jó kritikákat kapott az edzések óta.

Elsõ edzésén ugyan kimerültnek tûnt, az utolsón pedig bokája is kifordult, de amit a két esemény között mutatott, az mosolyt varázsolt a dallas-i arcokra. Bryant ugyanis nemcsak atletikusságáról, de nagyszerû labdaérzékérõl is tanúbizonyságot tett a minicamp során. Szinte mindegyik felé dobott passzt elkapta, nem egyet közülük meglehetõsen látványosan.

„Dez Bryant abszolút tehetség.” – áradozott róla Wade Phillips. „33 éve vagyok a szakmában és bátran mondhatom, kevesen vannak, akik az elsõ három nap alatt így le tudtak nyûgözni.”

Jermaine Gresham (TE) – Új ragadózó a pályán

Mivel a Cincinnati még mindig nem tudott dûlõre jutni Reggie Kelly-vel, valamint az újonc idényét épphogy csak maga mögött hagyó Chase Coffmanben sem mutatkozott meg eddig az átütõ erõ, jó esély van arra, hogy Gresham kap bizalmat a vezetõségtõl. Ahhoz viszont, hogy a 2010-es NFL szezonban a Bengals kezdõ tight endjeként léphessen pályára, még alá kellene írnia a csapathoz. A fiatal játékos ugyan a teljes 2009-es játékidényét kispadon töltötte – térdsérülése miatt –, a Bengals minicampjén hamar megtalálta a helyét.

„Nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan felveszi a ritmust.” – nyilatkozta Jonathan Hayes, a tight endek trénere. „Ereje és mozgékonysága is hihetetlen. Nemcsak egyszerûen tehetséges a srác, de mintha hátul is lenne szeme. És micsoda küzdõszellem!”

Brandon Spikes (ILB) – Egy Predator Bostonban

A Floridában 4-3-as sémában játszó linebackert máris kihívás elé állították, mivel a Patriots 3-4-es felállású védelmébe kell majd beilleszkednie. Nem valószínû, hogy a „Predator”-ként is emlegetett játékosnak nagy gondot fog okozni az átállás, így hamar jelentõs visszahúzója lehet majd az ellenfél futójátékának. A minicamp során a védelem újoncainak irányítását is magára vállalta.

„Egyszerûen csak itt akarok lenni és kivívni mind az edzõim, mind a csapattársaim tiszteletét.” – mondta Spikes a Boston Heraldnak. „Tudja meg mindenki, hogy azért vagyok, hogy segítsem a csapatot. Felelõsségteljes srác vagyok és ott leszek, ha szükség lesz rám. Csak azt akarom, hogy tudják a fiúk is, számíthatnak rám, még ha újonc vagyok is.”

Kyle Wilson (CB) – Sugárhajtással a csúcsra

A Jets szép kis cornerback gárdát hozott össze magának. Nem elég, hogy az elképesztõ statisztikákat hozó Darrelle Revis mellé leigazolták a San Diego híres-hírhedt tehetségét, Antonio Cromartie-t, a vezetõség még a Boise State nagyszerû CB-jét, Kyle Wilsont is a csapatban akarta tudni.

Wilson minden bizonnyal csak nickel felállásban, vagy punt returnöknél érintheti majd a gyepet, bár a minicampen nyújtott teljesítménye olyan hatással volt Dennis Thurmanre, a defensive backek edzõjére, hogy egyáltalán nem kell csodálkoznunk, ha a Jets újonca hamarosan szerzõdést is kap.

Zane Beadles (OT) – Száznegyven kilónyi kitartás

A Utah-ról érkezõ tackle pillanatok alatt a kezdõk között találhatja magát, fõleg ha a Broncos left tackle-je, Ryan Clady nem épül fel ínszalagszakadásából a szezon kezdetéig. Ha mégis, a Denvernek még mindig van hova tennie az újonc játékost, mivel elég nagy hiányosságokkal küzd a guardok terén is.  Bár Beadles tackle-ként játszott az egyetemen, van annyira sokoldalú játékos, hogy tudjon beljebb is játszani.

„Remek a hozzáállása. Sok idõt töltöttünk vele a draft elõtt és nem is csalódtunk a hétvégi teljesítményében.” – mondta Josh McDaniels, a Denver minicampjét követõen. „Elég sok feladatot adtunk neki a két nap alatt, de igazán jól viselte a megpróbáltatásokat.”

Sean Weatherspoon (OLB) – Villámgyors segítség

A barátai által csak „Spoon”-nak nevezett 1. körös pick épp azon van, hogy a jobb- és a baloldali linebacker pozícióba is beletanuljon. A tavalyi szezonja óta 20 fontot fogyó újonc valószínûleg kezdõként fog pályára lépni 2010-ben.

A Falcons vezetõedzõje Mike Smith sokat vár Weatherspoontól, fõleg azok után, amit eddig látott tõle. Smith úgy hiszi, hogy játékosának megvan a kellõ sebessége ahhoz, hogy mind a futók, mind a tight endek ellen felvehesse a versenyt.

Sergio Kindle (OLB) – Célpont: az irányító

Jarret Johnson vállmûtétje miatt, a Ravens 2. köröse a kezdõcsapattal edzhetett a minicamp alatt. Akárcsak annak idején Terrell Suggs-ot, az újonc Kindle-t is rögtön úgy vetették be, mint pass-rush specialistát. Texas-ban eltöltött négy éve alatt 16,5 sacket sikerült gyûjtenie, de ha megkapja a lehetõséget a pályára lépésre, akkor akár az is lehet, hogy egyetlen év is elég lesz, hogy túlszárnyalja egyetemi teljesítményét.

C. J. Spiller (RB) – A nagyágyú

A Bills új futója az edzések alatt is megmutatta, hogy gyors és robbanékony játékával, mozgékonyságával képes lesz lyukat ütni szinte bármelyik védelmen – ha meglesz hozzá a kellõ támogatás.

Jacques McClendon (G) – Az Indianapolis-i Nagy Fal

Jim Caldwell edzõ szerint, a 4. körben választott McClendon, aki 645 fontot nyom fekve (és nem mellesleg sportmenedzseri diplomával is rendelkezik), igazi nyers erõt hozhat a Colts támadófalába. Már csak az kérdés, hogy vajon esélyt kap-e a bizonyításra.

Tyson Alualu (DT) és D’Anthony Smith (DT) – Pusztító jaguárok

A Jacksonville vezetõedzõjének, Jack Del Rio-nak – miután megbizonyosodott új játékosainak képességeirõl – fikarcnyi kétsége sem maradt afelõl, hogy az 1. körös Alualu és a 3. körben választott Smith romboló erejû szerelései jelentõsen javítják majd a csapat védelmének elsõ sorát.

Fordította: Papp Gábor

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások