A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
 • Köki 970*250
 • Oriol 300*300
 • BIZTOSÍTSD MAGAD! AMERIKAI FUTBALL BALESETBIZTOSÍTÁS

  Perfect Look 640*480

  Az MAFSZ részérõl nincs semmilyen kötelezettség, hogy a játékosok csak érvényes balesetbiztosítással léphetnének pályára, és a csapatok sem szorgalmazzák ennek megkötését. Csak egyetlen ellenpéldát hoznék a hazai kerékpárosoktól, ahol a versenyzõ éves licenc díja tartalmazza a teljes körû balesetbiztosítást, sõt még a versenyre történõ utazás során például a poggyászbiztosítást is.

  Ebben az évben a Bourbon Kft. egy kimondottan az amerikai focira kidolgozott biztosítással állt elõ, ezért megkerestem Sárossy Róbert ügyvezetõt, hogy kifaggassam a részletekrõl.

  Mit takar az Amerikai Futball Balesetbiztosítás, és hogyan jött a gondolat ennek a létrehozására?

  Az amerikai focival megismerkedve gyorsan jött az ötlet, hogy kimondottan ennek a sportnak a mûvelõi számára fejlesszünk ki egy balesetbiztosítást, mivel a játékosok minden egyes edzésen és mérkõzésen ki vannak téve a kisebb-nagyobb sérülések okozta felépülési problémáknak. Egyik legnagyobb probléma a munkából való kiesés, mellyel ha ez elhúzódik, akár a munkahely elvesztése is járhat.

  Extrém sportnak minõsül-e biztosítás szempontból az amerikai foci?

  Nem minõsül annak. A sima sportok és az extrém sportok közé szokták besorolni. Minden sportot meghatároznak a biztosítók egy százas skálán, majd ebbõl határozzák meg az adott sport úgynevezett veszélyességi osztályát. Egy teniszezõ vagy egy labdarúgó természetesen alacsonyabb veszélyességi osztályba sorolódik, mint egy amerikai focista. Ettõl függetlenül az amerikai foci nem extrém sport, ezért a végzése közben elszenvedett sérülés sima sportbalesetnek minõsül.

  Biztosíthatom-e magamat más biztosító társaságoknál amerikai focira?

  Igen természetesen, de ezek nem amerikai futball balesetbiztosítás néven szerepelnek, hanem sport balesetbiztosításként lehet õket megkötni. Amerikai focistaként a már említett veszélyességi osztályba sorolva, minden kedvezmény nélkül köthetõk meg ezek a biztosítások. További probléma, hogy ezek a sportbaleset biztosítások csak szövetségként, szakosztályként vagy egyesületként köthetõek meg, egyénileg nem.

  Mitõl más a Bourbon Kft. által kínált amerikai foci biztosítás?

  A Bourbon Kft. által kínált biztosítást az amerikai focira jellemzõ sérüléseket figyelembe véve alkottuk meg, sportolók és szakértõk bevonásával. Ezért a sporthoz nem köthetõ baleseteket (közlekedési baleset, stb.) nem is tartalmazza. A legsúlyosabb sérülésnek a rokkantságot vettük, ezt követi a mûtét, komolyabb sérülés esetén a korházban töltött napok, illetve a leggyakrabban elõforduló csonttörés. A csonttöréssel egyenrangú bármely más 28 napon túl gyógyuló sérülés, például szalag szakadás, ezekben az esetekben a munkaképtelenség fennállása a fontos.

  A legfontosabb viszont, hogy nálunk egyénileg is megköthetõ a biztosítás, nem csak kizárólag szervezetek által.

  Havi vagy éves díjat kell fizetni?

  Éves díjat állapítottunk meg, melynek jelenlegi mértéke 18.679,- Ft. Tisztában vagyunk az amerikai focistákra háruló óriási anyagi költségekkel, de havi szintre lebontva az 1556,- Ft-ért magas szintû biztosítást adhatunk minden hazai játékos számára.

  Hogyan alakult ki az éves díj mértéke?

  Mi a teljes hazai amerikai futball játékos állománnyal számoltunk, így tudtuk létrehozni a jelenlegi nagyon kedvezõ biztosítási díjunkat. A mögöttünk álló biztosító társaság is ezzel számolt, ezért érhettük el nála az 50%-os kedvezményt.

  Más társaságok sportbaleset biztosításai akár még olcsóbbak is lehetnek, de az általuk kínált biztosítások szolgáltatásai összességében nem tudnak annyit nyújtani, mint az általunk összeállított csomag.

  Miként történik a sérülések kárrendezése?

  Teljesen egyszerûen, mindössze a korházi zárójelentést kell leadni a biztosító társaságnak.

  Amennyiben szeretnék biztosítást kötni magamra, hogyan tehetem meg?

  A honlapunkon elérhetõ nyomtatvány kitöltése, visszaküldése, és a díj befizetését követõen, mi egy névre szóló plasztik kártyát küldünk, mellyel igazolható a biztosítás megléte. Ezen a kártyán szerepel a biztosított neve, csapatának neve, mezszáma, és a biztosítási kötvény száma is.

  Kérdésekkel és felvilágosítással kihez és hova lehet fordulni?

  A Bourbon Kft. minden hazai amerikai foci csapathoz szívesen ellátogat, és egy kötetlen beszélgetés alkalmával képviselõnk örömmel válaszol a felmerült kérdésekre. A honlapunkon egyébként elérhetõek a szükséges nyomtatványok és leírások az „infotár” menüpont alatt. Célunk, hogy a nem kis sérülés veszéllyel járó amerikai focit ûzõ hazai játékosok végre minden alkalommal nyugodtan léphessenek pályára, mert kimondottan a részükre kifejlesztett balesetbiztosítással rendelkeznek – akár egyénileg, akár csapatként.

  A Bourbon Kft. honlapja:

  www.bourbonkft.hu

  Amerikai futball biztosítás nyomtatvány innen érhetõ el:

  http://www.bourbonkft.hu/docs/Amerikai.pdf

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások