A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Heszperidák 970*250
Becmol 300×300

WANG A KÍNAI TERJESZKEDÉS ESZKÖZE

Acapella 640×480

Wang-ot múlt hónapban draftolták, és õ az elsõ olyan játékos, aki közvetlen kínai õsökkel rendelkezik. Méreteit a szüleitõl örökölte, akik az 1980-as években emigráltak Kínából az Egyesült Államokba. Édesapja, Robert, egykori magasugró 187 cm-es, Édesanyját Nancy-nek hívják, egykori nemzeti bajnok gátfutó, õ 180 cm magas. Amellett, hogy „kisfiuk” készen áll arra, hogy a Bills rosterére kerüljön, azt is el szeretné érni, hogy õ legyen az NFL zászlóvivõje a Kínai Nagy Fal „áttörése” során, segíteni szeretne az amerikaifoci népszerûsítésében azon a jövedelmezõ piacon is. A mezére már utórendelést is le kellett adni.

Az NFL vezetõi szerint Wang képes lenne megtenni azt, amit az elmúlt évtizedben Yao Ming tett az NBA-nek. Michael Stokes, az NFL Kínáért felelõs ügyvezetõje így nyilatkozott: „Abszolút lehetséges. Ed egy tehetséges sportoló, óriási lehetõségek rejlenek benne, és nagyon várjuk, hogy a Buffalo Bills-nél játsszon. A megfelelõ idõben pedig együtt fogunk dolgozni vele a futball Kínában történõ népszerûsítésén.”

Stokes elmondta, Wang draftolása óta kb. 300 cikk jelent meg róla a kínai médiában. Wang éppen idõben érkezett, az NFL ugyanis 2007-ben nyitott Kína felé. Stokes szerint februárban 28,3 millió kínai nézte a Super Bowl-t. „Kínai partnereinkkel együtt izgatottan várjuk a híreket. Sokan azt hiszik itt Kínában, hogy e nemzet fiai nem olyan felépítésûek, amely alkalmassá tenné õket az amerikaifocira, nem olyan nagytermetûek, nem olyan erõsek. Ed határozottan ellentmond ennek az elméletnek” – mondta Stokes.

Fordította: Geczõ László

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások