A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Újház 970*250
Vajdapair-hja-300×300

FORRÓ A TALAJ A VETERÁNOK LÁBA ALATT

acapella 640×480

Számos tapasztalt játékostól vált meg ebben a holtszezonban a régi csapata: Donovan McNabb, Brandon Marshall, Alan Faneca és John Henderson – csak néhány példát említve. Egyáltalán nem meglepõ módon JaMarcus Russellt is azon öt játékos között találjuk, akik lába alatt forró (lehet) a talaj, nézzük õket:

 

JaMarcus Russel, QB, Oakland Raiders

Az oaklandi irányító végnapjait éli mostanában a csapatnál, de ennek ellenére részt vesz a fõleg újoncoknak rendezendõ minicampen – legalábbis ezt állítja Al Davis, a csapat tulajdonosa, aki az évek során több, mint 39 millió dollárt fektetett Russellbe. Meglátásom szerint ez az utóbbi évek egyik legnagyobb baklövése, amit az Oakland Raiders elkövetett, így szerintem gyorsan meg kellene szabadulni Russelltõl, hogy ne „rontsa ott tovább a levegõt”. A vezetõk nem így gondolják, nem érkezett még egyértelmû hír az irányító sorsát illetõen – de ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nem lesz ott a játékosállományban a szezon kezdetekor. Ez lenne a helyes döntés, hiszen a 2007-es 1/1 pick a kezdetektõl fogva igencsak gyenge teljesítményt nyújt, ezt kitûnõen bizonyítják a számok: a passzainak csak 52,1%-a ért célba, öttel több INT-et (23) dobott, mint toucdownt (18), valamint huszonötször volt kezdõ, de csak hétszer vezette gyõzelemre csapatát – ami valljuk meg nem egy fényes teljesítmény.

 A sajtó folyamatosan attól hangos, ha róla van szó, hogy a munkamorálja (ha egyáltalán létezik) a padlón van és a fizikuma is hagy némi kívánnivalót maga után. Ilyen hozzáállással, illetve teljesítménnyel melyik csapatnak kellhet majd egyáltalán? Lehetséges opció (bár én nem tartom túl valószínûnek), hogy a csapat megtartja, hiszen nem akarnak a kukába dobni egy 39 millió dolláros befektetést. De azt, hogy melyik más csapat érdeklõdhet utána, számomra homály fedi, õszintén szólva én nem látok megfelelõ csapatot számára a piacon. Ugyan van pár klub, aki franchise irányítót keres (pl.: Buffalo Bills), de mivel Russell egyszer már felsült, mint franchise QB, ezért nem hiszem, hogy ilyen jellegû munkát valaha is adna valaki számára a jövõben.

 

Jammal Brown, LT, New Orleans Saints

Brown a tavalyi szezonban sérültként figyelte, ahogy csapata történelmet ír. A baloldali tackle az egyik legfontosabb poszt a támadófalban, így a gárda kénytelen volt Jermon Bushrod szolgálatait igénybe venni, hogy betöltsék a Brown sérülése okozott ûrt. Azonban sértõdött kisgyerek módjára viselkedik, ami nem feltétlenül okos dolog. Korlátlan szabadügynökké vált, kihagyta a Szentek önkéntes holtszezonbeli táborát és nem írta alá az egy évre szóló, 3,619 millió dollárt garantáló ajánlatot. Annak ellenére, hogy a Szentek játékoskeretében van bõven OLT poszton játszó játékos, draftoltak még egyet múlt héten (Charles Brown). Szerintem alá fogja írni rövidesen a tendert és meg fogja mutatni, hogy tavalyi sérülése ellenére képes olyan teljesítményre, ami alapján kezdõ LT lehet a falban. Amikor egészséges volt, teljesítményére sosem lehetett panasz, hiszen a 29 éves játékos, aki öt éve van a profik között két szezonban is úgy játszott, hogy késõbb a Pro Bowlon is részt vehetett.

Itt is rezeg a léc, maradhat a csapatban, de távozhat is. Meglátásom szerint „fifti-fifti” az esélye a dolognak, azonban ha New Orleans-i csapat mégis úgy dönt, hogy szélnek ereszti a left tackle-t, akkor szinte biztos, hogy azonnal új otthonra fog lelni, hiszen egy jó támadófalban szereplõ játékos sosem árt.

 

Albert Haynesworth, DT, Washington Redskins

Tavalyi szerzõdése után úgy gondoltam, hogy a csapat megfogta az isten lábát, hiszen kitûnõ falemberre tettek szert Haynesworth személyében. Sokat is vártam a csapattól, fõképp a defensive tackle-tõl, azonban a szezon elõrehaladtával reményeim kezdtek szertefoszlani. Egy évvel ezelõtt 100 millió dolláros szerzõdést kötött a washingtoni csapattal, mely 42 millió dollárt garantált. 42 millió dollár szép summa, és egy év alatt ebbõl 32 milliót zsebre is tehetett. Bolondok napja ide, vagy oda, a DT-t nem lehetett bolondnak nézni április 1-jén, szépen ki kellett fizetni az õt megilletõ bónuszt, ami „csak” 21 millió dollár volt.

A cikk híradása szerint a gárda köti az ebet a karóhoz, hogy Haynesworth bizony marad a csapatnál. Teszi ezt mindazon hírek ellenére, amik szerint április 1-je elõtt felvette a kapcsolatot más csapatokkal egy lehetséges trade felõl érdeklõdve. A defensive tackle korábban egyszerûen kijelentette, hogy nem lesz hajlandó nose tackle poszton pályára lépni a jövõben. Ugyanis a Rézbõrûek változtatnak a védelmi stratégiájukon és áttérnek a 3-4 védekezésre, így a DT most a fal közepére kerülne. Tavaly csak 12 meccsen pályára lépõ DT korántsem nyújtotta azt a teljesítményt, amiért a vezetõség Washingtonba hozta. Bruce Allan a csapat general managere kerek-perec kijelentette, hogy nem cserélik el a játékost. De azért én kíváncsi vagyok, hogy meddig fogják tartani ezt az álláspontot, ha a játékos továbbra is ilyen makacs és hajthatatlan marad.

 

Osi Umenyiora, DE, New York Giants

Brownhoz hasonlóan õ sem volt kezdõ a 2009-es szezonban, és „érett felnõtt játékoshoz méltóan” kijelentette, hogy ha nem kapja vissza a kezdõ DE posztot, akkor õ bizony visszavonul. A Giants-nek számos DE játékosa van: Justin Tuck, Mathias Kiwanuka és az idei elsõ körös pick, Jason Pierre-Paul. A Saints baloldali tackle-jével ellenétben azonban Umenyiora jobban áll a dolgokhoz, hiszen részt vesz a holtszezonban szervezett csapatprogramokban és a washingtoni GM-hez hasonlóan a Giants general managere is fogadkozik, hogy megtartják Umenyiorát. Ebben az esetben nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet lenne-e elküldeni a játékost. Hozzáállása alapján szeretne bizonyítani, így meglátásom szerint érdemes lenne egy egészséges versenyt kialakítani a potenciális defensive endek között. Ez kitûnõ alkalmat adna arra, hogy meglássák ki mennyire képes ellátni a feladatát. Ha Umenyiora a Giantsnél marad, akkor kitûnõ példaként szolgálhat az újonc Pierre-Paul számára, ha pedig nem tudja az elvárt teljesítményt hozni, akkor még mindig ott a lehetõség, hogy más csapatot találjon magának a 2010-es szezonra.

 

Marshawn Lynch, RB, Buffalo Bills

Számomra az idei draft TOP10-es pickjei között C.J. Spiller kiválasztása volt az egyik legnagyobb meglepetés. Lynch és Jackson mellé a Bills játékosállományába került a Clemson korábbi futója, elkapója és visszahordója. Azonban felfedezhetünk némi logikát a döntésben, ha figyelembe vesszük, hogy Lynch-et tavaly három meccsre felfüggesztették, ezért a kezdõ futó nem õ lett, hanem Fred Jackson, valamint 120 próbálkozásból mindössze 450 yardot és két TD-t sikerült összehoznia. A 24 éves, negyedik profi évét kezdõ játékos igencsak kedvetlenül viselkedik mostanában, amit szerintem (amúgy érthetõ módon) nem nagyon tolerálnak egy olyan csapatnál, ahol égetõen szükség lenne egy olyan játékosra, aki levenné a terhet az amúgy sem túl „penge” irányítók válláról. Fõleg akkor szembetûnõ a tavalyi szezonban nyújtott teljesítménye, ha megnézzük hogyan teljesített elõtte: 2007-ben 1115 yardot futott 4,0-s átlaggal. A 2008-ban „csak” épphogy átlépte az 1000 yardos határt, de nyolcszor ért be a végzónába a labdával. Karrierje során 41 meccset játszott és 34-szer volt kezdõ. A csapat vezetõedzõje Chan Gaileyrõl tudjuk, hogy szeret sok futót tartani egy csapatnál, azonban én ezt a létszámot már egy kicsit soknak érzem. Ha Spiller beváltja a hozzá fûzött reményeket (amiben megint csak kételkedem, de ezt nem Spiller, hanem a OL számlájára írnám a dolgokat), akkor bõven elég lenne a csapatnak Jackson és a Clemson volt sztárja. De a sportingnews.com szerint Spiller várhatóan inkább kiegészítõ  futóként fog játszani Lynch és Jackson mellett.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások