A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Heszperidák 970*250
Vajdapair-hja-300×300

FANECA NEM ÖRÜL A KÖLTÖZÉSNEK

acapella 640×480

Péntek éjszaka, a Draft 2. napján a Jets egykori guardja kapott egy hívást Rex Ryan vezetõedzõtõl, és minden megváltozott. Faneca, aki 9-szer járt a Pro Bowl-on, lapáton találta magát. Elbocsátása óta elõször szólalt meg nyilvánosság elõtt, vegyes érzelmekkel beszélt távozásáról, de azt kijelentette, hogy kihozta a sodrából a Jets döntése, miszerint egykori állásáért olyan játékosok versenghetnek, akik még semmit nem bizonyítottak.

Faneca vasárnap délután a következõket írta az ESPNNewYork.com-nak küldött e-mailjében: „Nem vagyok biztos abban, hogy mi vagyok. Nem feltétlenül vagyok dühös, de nem akartam, hogy így érjen véget ez az egész. Kiborított a döntésük. Gondolom úgy érezték, a döntés a csapat jövõje érdekében született. Ez rendben van, ez egy üzlet, de mindenki a saját feltételeivel akar kiszállni. Továbblépek, és találok egy másik lehetõséget a játékra. A családom és én nagyon élveztük, hogy a Jets és a közösség tagjai lehettünk, mindig örömmel fogok visszagondolni az itt eltöltött idõre és az itt szerzett barátokra.”

A 33 éves Faneca nem mondta melyik csapatnál tûnhet fel, de arra számít, hogy lesz érdeklõdés iránta. A Jets 5,25 millió dollárral tartozik neki, valószínûleg a veteránoknak járó minimumért fog valahova aláírni, elõnyös üzlet egy olyan csapatnak, amelynek kelleni fog egy képzett játékos, aki Super Bowl-t is nyert. Faneca elmondta: „Tavaly rengeteg nagyszerû dolgot tettünk a pályán. Gondolom a mondás, miszerint ’ami nem romlik el, nem kell megjavítani’ itt nem állja meg a helyét. Azt hiszem nagy bizalmat fektettek Cally-be (Bill Callahan, a támadófal edzõje), én is így tettem. Nagyszerû edzõ, úgy érzik, képes megoldani ezt a feladatot.”

A Jets támadófala a legjobbak között volt a tavalyi szezonban, futójátékuk a legjobb lett az NFL-ben. Faneca, D’Brickashaw Ferguson, Nick Mangold, Brandon Moore és Damien Woody együtt sorozatban 32 meccsen voltak kezdõk, ez a leghosszabb aktív ilyen sorozat a ligában. Faneca állásáért két ember száll harcba. Matt Slauson, a másodéves csere, aki egyszer sem volt kezdõ az NFL-ben, és a 2. körös kiválasztott, Vladimir Ducasse fognak küzdeni a kezdõ pozícióért.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások