A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
efef 970×550
Roche 970*250
Újház 300*300

VÉGET ÉRT A DRAFT 2. NAPJA ÉS EZZEL A 3. ÉS 4. KÖR IS

finn wellness 640*360

1 (33) St. Louis: Rodger Saffold OT, Indiana
A St. Louis Ramsnek az 1/1 pickjét (Sam Bradford) a pályán majd még meg is kell védeni, valószínûleg ezért draftolták a második körben elsõként Billy Devaney-t. Bölcs döntésnek tûnik mindenképp, hiszen Alex Barron már évek óta fél lábbal kint van a csapatból. Saffold igen jól mozog a pályán, valószínûleg Jason Smith mellett, a fal jobb oldalán fog helyett kapni, de késõbb elképzelhetõ, hogy átkerül majd a támadófal jobb oldalára.

2 (34) Minnesota (a Detroittól): Chris Cook CB, Virginia
A Lions elcserélte pickjét és a Vikings került a helyére, mely nagy hiányosságát pótolta a második körben, ugyanis a passzvédelem fejlesztése kulcskérdés a csapat számára. Chris Cook CB új otthona ezentúl az északi Minnesota lesz. A játékos nagyszerû termettel és képességekkel rendelkezik, hogy jó cornerback legyen belõle. A Vikings passzvédekezése tavaly nem volt a legjobb, hiszen Antoine Winfield és Cedric Griffin is sérülésekkel küszködött. A csapat elcserélte elsõ körös pickjét, azonban a 2. körben kétszer is választhatott.

3 (35) Tampa Bay: Brian Price DT, UCLA
A Tampa Bay elsõ két pickje kiválóan jelzi, hogy Raheem Morris szerint van mit javítani a védõfalban. Ryan Sims és Chris Hovan tavalyi teljesítménye is hagyott kívánni valót maga után, kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Bucs futás elleni védelme utolsó helyen végzett a ligában. Price és McCoy együttese, a remények szerint szépen fog teljesíteni a következõ szezonban. Price azonban hamar elfárad, ez talán egy kis aggodalomra adhat majd okot.

4 (36) Kansas City: Dexter McCluster RB, Mississippi
C.J. Spiller és Jahvid Best elkelt már az elsõ körben, így a Chiefs kénytelen volt Dexter McClustert választani, mert mindenképpen kellett nekik egy futó. Thomas Jones mellett az újonc kellõ fenyegetést jelent majd. McCluster a Senior Bowl-on nyújtott teljesítménye után értékelõdött fel igazán. Mindenképpen le fog venni Cassel válláról egy kis terhet.

5 (37) Philadelphia (a Washingtontól): Nate Allen FS, South Florida
Tavaly elvesztették Brian Dawkins-t, így a védelem sem volt ugyanolyan, mint elõtte. Allen magabiztos játékos és a védelem egyik nagy hiányosságát pótolja. Azonnal harcba fog szállni Macho Harris-szel a kezdõ FS posztért. Azonban kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a futás elleni védekezésben nem éppen a legjobb játékosok közé tartozott. Nem villog a pályán, és néha csak akkor érkezik a tett helyszínére, ha a szerelés már megtörtént.

6 (38) Cleveland: T.J. Ward FS, Oregon
Ward kitûnõ játékot mutat és igencsak jó erõben van. Kiválóan szerel és pályafutása során S és CB posztokon is játszott már. Így magától értetõdik, hogy képben van, hogy mi egy CB/S szerepe a védelemben és ez kulcsfontosságú tulajdonság lehet majd a Clevelandben eltöltött évei alatt. Ösztönjátékos, ezért technikáján van még mit csiszolni. Reményeik szerint  Ward egészségi állapotával is minden rendben lesz.

7 (39) Tampa Bay (az Oaklandtõl): Arrelious Benn WR, Illinois 
Az elsõ két pickjük DT volt, itt volt az ideje, hogy a támadósorban tátongó lyukakat is betömjék. Benn jó választásnak tûnik, hiszen Josh Freemannek kell már egy fiatal célpont, akivel együtt tud dolgozni. Annak ellenére, hogy a Bucs rosterén számos elsõ körös elkapó található (Michael Clayton, Reggie Broen, Mark Bradley), de egyikük sem villog a pályán, így nagy esélye van Benn-nek, hogy kiemelkedõ alakítást nyújtson.

8 (40) Miami (a Seattletõl, a San Diegon keresztül): Koa Misi OLB, Utah
A Dolphins-nak egyértelmûen szüksége volt egy LB-re. Joey Porter otthagyta a csapatot, és Jason Taylor sem szerzõdtették le újra. Misi nem a linebackerek prototípusa, azonban fáradhatatlan játékstílusa elõnyére válik. Ha Anderson nem vigyáz, könnyen átengedheti az újonc kezébe a kezdõ pozíciót.

9 (41) Buffalo: Torell Troup DT, Central Florida
A 3-4 védelem legfontosabb alapköve a nose tackle. Ennek hiányát próbálják meg orvosolni Troup kiválasztásával. Az újonc várhatóan azonnal javítani fogja a Bills gyengélkedõ védelmét.

10 (42) New England (az Oaklandtõl, a Tampa Bayen és a Chicagon keresztül): Rob Gronkowski TE, Arizona
Ben Watson a Brownshoz került a szabadügynökségben, így a Patriots-nak szüksége volt egy kiváló TE-re, akit valószínûleg meg is találtak Gronkowski személyében. Néhány csapat aggódott a TE egészségügyi helyzetével kapcsolatban, mivel volt egy elég komoly hátsérülése. Személyiségében is találhatunk kivetni valót, azonban ha ezeken a gondokon felül tud emelkedni, elit játékossá válhat a Pats-ben.

11 (43) Baltimore (a Miamitõl, a Denveren keresztül): Sergio Kindle OLB, Texas
Ozzie Newsome az egyik legjobb az NFL-ben, ha tehetségek felismerésérõl van szó, különösen, ha egy játékos egészségügyi problémák miatt kerül kereszttûzbe a drafton. Bízik orvosaiban és e bizalom hatására választotta a Ravens Sergio Kindle-t. Ha nem lesz gondja egészségével, a következõkben félelmetes LB lehet belõle, sok sacket várnak tõle már jövõre is. Azonban az õ személyiségével is akadnak gondok, ráadásul elõzõ éveiben sok büntetést miatta osztottak ki a bírók.

12 (44) Oakland (a New Englandtõl, a Jacksonvillen keresztül): Lamarr Houston DT, Texas
Houston tavalyi teljesítménye miatt került az Oaklandhez. Gyors, agilis és állandóan „pörög” a pályán. Gerard Warren elvesztése után a Raiders hasznát fogja venni Houstonnak.

13 (45) Denver: Zane Beadles OG, Utah
Míg Ryan Clady és Ryan Harris a támadófal két szélén védi az irányítót, addig Beadles valószínûleg az egyik guard pozíciót fogja betölteni. De képességei alapján akár még center is válhat belõle, hiszen Casey Wiegmann távozása után megüresedett ez a poszt is. Egyértelmûen azért draftolták, hogy azonnal kezdõ lehessen.

14 (46) New York Giants: Linval Joseph DT, East Carolina
Fred Robbins St. Louis-ba kerülése és Barry Cofield miatt a csapatnak egyértelmûen javítania kell a védelmén.  Az újoncnak volt már komoly hátsérülése, de erõs játékos és a pro day-en már sokkal atletikusabbnak tûnt, mint a felvételeken. A passz-siettetésben kulcsszerepet játszhat majd.

 15 (47) Arizona (a New Englandtõl, a Tennesseen keresztül): Daryl Washington LB, TCU

A csapat nem volt túl aktív a szabadügynökség ideje alatt, azonban a védelem központjában tátongó lyukat a drafton mégis csak sikerült betömni.A Cardinals elõbbre került a táblán, hogy megszerezze Washingtont, aki a draft egyik leggyorsabb LB-je.

16 (48) Carolina: Jimmy Clausen QB, Notre Dame
A draft második legjobb irányítójának Clausen tartják. Három okból is érdekes az irányító története. Elõször is azért, mert Sam Bradford után nem az elsõ körben választották ki, másodsorban Tim Tebow is hamarabb kelt el mint õ, harmadsorban, hogy Jake Delhomme korábbi csapatához került. Nincs túl erõs karja, de dobótechnikája miatt gyorsan képes „megszabadulni” a labdától és ez az egyik legfõbb erénye egy NFL irányítónak, hiszen ha magánál szorongatja a labdát, akkor fenn áll a sack és/vagy fumble veszélye.

 17 (49) San Francisco: Taylor Mays FS, USC
Négy éves egyetemi pályafutása alatt végig kezdõ volt, azonban csak öt INT-et gyûjtött be és az emberfogásban sem jeleskedett. Azonban nagyon jó erõben lévõ játékosról beszélünk, aki a sérülékeny Micheal Lewis helyett sokkal jobb választásnak tûnik a kezdõ safety posztra. Mike Singletary irányítása alatt komoly fejlõdést figyelhetünk meg majd Mays esetében.

18 (50) Kansas City (az Atlantától): Javier Arenas CB, Alabama
A Chiefs továbbra is a passzvédelem gyengeségét próbálja meg orvosolni, így másodjára is egy DB játékost választottak. Arenas elsõsorban a zónázó stílusú stratégiákban játszhat majd fontos szerepet.

19 (51) Minnesota (a Houstontól): Toby Gerhart RB, Stanford
Chester Taylor a divíziórivális Chicago Bears-hez került és kellett egy társ Adrian Peterson mellé. Így eshetett Gerhartra a csapat választása, aki tökéletes megoldás lesz a rövid yardos szituációkban.

20 (52) Pittsburgh: Jason Worilds OLB, Virginia Tech
A csapat LB posztjain játszók igazi elit játékosokká váltak az idõk folyamán (Kendrell Bell, Clark Haggans, Jason Gildon és James Harrison). Így Worilds draftolása sem tûnik túl meglepõnek, annak ellenére, hogy termete nem épp a legmegfelelõbb. A Dick LeBau által irányított védelemben sokat fejlõdhet az újonc. Számos csapat meglepetésére Worilds hamarabb kelt el a drafton, mint ahogy számítottak rá.

21 (53) New England: Jermaine Cunningham OLB, Florida
Carlos Dunlap-et jobban ajnározták Cunninghamnél, azonban az OLB a felvételek tanulsága szerinte jobb játékos volt csapattársánál. Termete alapján ideális tag lesz Bill Belichik csapatának védekezõ játékában. A szélekrõl igazi veszélyt jelenthet majd bármelyik támadóegységre.

22 (54) Cincinnati: Carlos Dunlap DE, Florida
Nem meglepõ, hogy a Bengals ismét kockáztatott. Nagy rizikót vállaltak Dunlap draftolásával, hiszen személyiségbeli problémák miatt számos csapat nem kedvelte õt. A fal mindkét végén ugyanolyan hatékony szerepet kaphat majd az újonc, reméljük a Bengals vezetõi felszínre hozzák a benne rejlõ tehetséget.

23 (55) Dallas (a Philadelphiatól): Sean Lee ILB, Penn State
A Cowboys is a roster LB posztjait tölti fel a drafton, teszi mindezt a sok csapat által – sérülése miatt – igencsak rizikós választásnak vélt Lee-vel. Kemény, fizikális és igen jó teljesítménnyel rendelkezõ LB-rõl beszélünk. Keith Brooking már az utolsókat rúgja a posztján, így Lee  jogos választásnak tûnik, ráadásul csapattársai szerint igazi vezéregyéniség.

24 (56) Green Bay: Mike Neal DE, Purdue
Neal iszonyatosan erõs és már újoncként versenybe szállhat Johnny Jolly-val a kezdõ DE posztért. Igen csak hullámzó teljesítménye miatt érte a legtöbb kritika. Sokan a draft késõbbi helyeire várták draftolását. A felvételek tanúsága szerint ritkán villan a pályán, de akkor igazán nagyot.

25 (57) Baltimore: Terrence Cody NT, Alabama
A csapat korábbi védõinek (Kelly Gregg, Duan Edwards, Justin Bannan) távozása és öregedése miatt mindenképpen fiatalítani kellett a védõfalat. Cody ideális NT lehet a Ravens védelme számára, nagyban megkönnyítheti majd Ray Lewis munkáját és Tavares Gooden fejlõdésének is jót tesz majd jelenléte.

26 (58) Houston (az Arizonától): Ben Tate RB, Auburn
Steve Slaton sérülésekkel átszenvedett szezonja után a Texans úgy döntött, hogy itt az ideje beszerezni még egy futót. Tate vállára jó sok terhet pakolhatnak, amiket remények szerint el is bír majd. Gary Kubiak zóna-blokkoló sémájába is tökéletesen illenek Tate képességei: agilis és robbanékony.

27 (59) Cleveland (a Dallastól): Montario Hardesty RB, Tennessee
Jamal Lewis nem kapott új szerzõdést, a Browns-nak pedig kellenek a fiatal játékosok. Így összekötve a kellemest a hasznossal, egy fiatal futót draftoltak. Hardesty Jerome Harrisonnal együtt félelmetes fegyver lehet majd Manigin kezében.

28 (60) Seattle (a San Diegotól): Golden Tate WR, Notre Dame
T.J. Houshmandzadeh elégedetlen, és a ’Hawks-nak szüksége van egy kiváló elkapóra. Kétségkívül ígéretes játékost kaptak azzal, hogy Tate-et választotték a 60. helyen. Tate mélységi fenyegetést is jelent az ellenfelek számára és 3. számú elkapóként életveszélyes lehet majd Carroll támadóegységében.

29 (61) New York Jets: Vladimir Ducasse OT, Massachusetts
Alan Faneca valószínûleg utolsó napjait tölti a Jets színeiben, Ducasse tökéletes választásnak tûnik és könnyen bele fog szokni a G poszttal járó nehézségekbe. Hosszú kezei, kiváló lábmunkájával együtt megnehezítik majd a védõk dolgát. Ha szükséges, késõbb akár Damien Woody szerepét is átveheti majd.

30 (62) New England (a Minnesotától): Brandon Spikes MLB, FloridaA Pats még egy floridai védõt adott a rosteréhez. Spikes elõzõ csapatánál igazi vezér volt, képességeit tekintve gyakran Bryan Cox-hoz hasonlítják. Tökéletesen illik a Patriots védelmébe, kitûnõ ösztönnel rendelkezik és Jarod Mayoval közösen jól megalapozzák majd a futás elleni védelmet.

31 (63) Indianapolis: Pat Angerer MLB, Iowa
Az elsõ körhöz hasonlóan az Indi most is a védelem javítását tûzte ki célul, ezért egy MLB-re esett választásuk. Bill Polian general manager már a kezdetektõl fogva kedvelte a Big Ten tehetséges játékosát. Angerer rendkívüli gyorsasága és ösztöne jól láthatóan bele fog illeni a Colts védelmébe. Megvan a sebesség hozzá, hogy segítse a széleket, és hogy a special team ördöge legyen.

32 (64) New Orleans: Charles Brown OT, USC
A csapatok tudtak Brown hátsérülésérõl, ami csökkentette értékét, továbbá kérdéses oldalmozgása, állóképessége és viselkedése a pályán, ami minden bajok okozója. De Jammal Brown kiújuló sérülése és a Siants lehetõségei a trading blockban, elég okot adhat arra, hogy befektessenek a tackle pozícióba. Akárcsak Jacob Rogersnek, akit a Cowboys a második körben draftolt a USC-rõl, amikor Sean Payton még Dallasban volt, Brownnak is meg kell erõltetnie magát, hogy felnõjön az irányába támasztott draft elvárásokhoz.    

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások