A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Gancia 970*250
Perfect look 300*300

VAJON JÓ ÚTON HALAD A JETS?

finn wellness 640*360

A szabadügynökség ideje alatt a New York Jets és Sand Diego Chargers között szororsabb kapcsolat alakult ki, hiszen leigazolták a szabadügynök LaDainian Tomlinsont, és megszerezték Antonio Cromartie CB-t is. L.T. megszerzése azért fontos, mert nem biztos, hogy képesek lesznek hosszabb távú szerzõdést kötni Leon Washingtonnal, aki nemcsak, mint futó, hanem mint KR is pályára lépett a tavalyi szezon során. Cromartie mivel Darrelle Revis mellé került, így félelmetes passzvédelme lesz a következõ szezonban a csapatnak. De nemcsak a passzvédelmet kívánták javítani, hiszen a futás elleni védekezés sosem lehet elég hatékony. Ezért ajánlottak a divíziórivális Miami Doplhins korábbi játékosának, Jason Taylor LB-nek egy két éves szerzõdést.

A tendencia azt mutatja, hogy fõként a tapasztaltabb játékosokból próbálják meg javítani a szabadügynökség alatt a gárda teljesítményét. Azonban jött a draft és úgy tûnik, hogy a Jets most nem állt a helyzet magaslatán. Revis és Cromartie mellé az elsõ körben még egy CB-t (Kyle Wilson) draftoltak, és meglátásom szerint hasznosabb játékos is választhattak volna az elsõ körben annak ellenére, hogy Wilson kiválasztását biztos nem fogja megbánni a csapat. Wilsont a legjobb DB-k közé sorolták az idei drafton, aki a ’nickel’ formációkban igencsak jól teljesít. A passzvédelem eddig is hírhedt volt, most ráraktak még egy lapáttal. Kérdéses, hogy szükséges volt-e.

Számomra azért volt meglepõ döntés a CB kiválasztása, mert a csapat védelmében máshol hatalmas lyukak tátonganak, amiket érdemes lett volna talán már a korai körökben betömni. Akár választhattak volna egy S vagy LB játékost, hogy a futás elleni védelem is jobban mûködjön. Kétségtelen, hogy ott van Taylor, azonban már õ sem lesz fiatalabb és egy ifjú LB játékosnak kitûnõ mentora lett volna szerintem. Nem tûnik úgy, hogy a korábbi elsõ körös pick Vernon Gholston képes lesz megfelelõ minõségû játékot nyújtani, így mindenképpen szükséges lenne egy linebacker a Jets számára.

 Az csapat átlagéletkora egyre fiatalabb lesz, ami dicséretes, azonban a kulcsfontosságú posztokon szereplõ játékosok utánpótlására is lehetett volna gondolni. A 12. Szezonját kezdõ Shaun Ellis DE átlagos szezont tudhat maga mögött, talán érdemes lett volna elgondolkodni egy tehetséges defensive enden az elsõ kör végén.

Hiába a jó védelem, ha a támadók nem tudnak pontokat produkálni. Szerencsére ez nem volt túl nagy probléma az elõzõ szezonban, melynek fõ oka a kitûnõ OL volt. A támadófal egyik építõköve a 33 éves Alan Faneca volt, azonban azt csiripelik a madarak, hogy a G-t trade blockba helyezte a csapat, így máris értelmet nyer a második körben, 61. helyen draftolt Vlad Ducasse OT. Ducasse tökéletes választásnak tûnik és könnyen bele fog szokni a G poszttal járó nehézségekbe. Hosszú kezei, kiváló lábmunkájával együtt megnehezítik majd a védõk dolgát. Ha szükséges, késõbb akár Damien Woody szerepét is átveheti majd.

Mark Sanchez irányító sem ismeretlen elkapóknak dobálhatja majd a hat pontot érõ TD-ket: idén Braylon Edwards mellé megszerezték Santonio Holmes-t, így joggal várhatjuk majd el, hogy a Jets irányítója ne panaszkodjon, hogy nincs kinek dobni a labdát. Van itt azonban egy érdekes dolog, mégpedig az, hogy Edwards és Holmes szerzõdése is lejár a következõ szezon után, így egy fiatal WR beszerzése is jó döntés lett volna az elsõ kör végén, aki sok mindent tanulhatott volna a Super Bowl MVP-tõl. 

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások