A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Henkel 970*250
Vajdapair-hja-300×300

A KOCKA MÉG KORÁNT SINCS ELVETVE

Acapella 640×480

Jó pár változást megfigyelhetünk a két mock draft között, melynek okai között kereshetjük a játékosok Combine-on nyújtott kiemelkedõ (vagy éppen a várakozásoktól elmaradó) teljesítményét; azonban a legnagyobb hatással mégis csak a szabadügynökség alakulása lesz a draftra. Nincs ez másképp a TOP10-ben szereplõ csapatok estében sem: a Rams-hez korábban Ndamokung Suh DT-t jósolta Brooks a csapat akkori legnagyobb hiányosságának figyelembe vételével. Azonban az a tény, hogy a csapat elengedte az irányító Marc Bulgert többé-kevésbé nyilvánvalóvá tette az 1/1 sorsát, annak ellenére, hogy a csapattól érkeztek olyan kommentek, miszerint nem feltétlenül fognak QB-t draftolni. Megerõsíteni látszik ezt a dolgot, hogy a Cleveland Browns felvette a kapcsolatot a Rams-szel az 1/1 elcserélése érdekében.

Sokak szerint a draft 2. pickjét birtokló Lions egyik legnagyobb problémája, hogy nem tud megfelelõ védelmet nyújtani a franchise irányítója számára, így Brooks elõször egy OL-t jósolt a detroiti csapatnak, azonban a free agency megint közbeszólt: a korábban Seattle-ben G posztot betöltõ Rob Sims megszerzése miatt jobb lesz a támadófal, így az elemzõ meglátása szerint érdemes inkább egy DT-t, mégpedig Ndamokung Suh-t a gárdának választania. A harmadik helyen kiválasztásra kerülõ játékos a Tampa Bay Buccaneers sorait fogja erõsíteni, mégpedig a jóslatok szerint DT poszton. Ez a játékos nem más lesz, mint Gerald McCoy. A csapat csendben volt a szabadügynökség elindulása óta, nem nagyon hallani a csapat háza tájáról semmit, valószínûleg ez az oka, hogy a sokszor Warren Sapphez hasonlított McCoy a legnagyobb hiányposztot fogja betölteni a csapatban.

A harmadiknak a Redskins választhat majd és a legelsõ találgatások között ott volt Derrick Morgan, aki javíthatná a csapat 31. helyen végzõ passz-siettetését; Albert Haynesworth elégedetlensége is egyre csak nõ, egy esetleges trade is elõfordulhat, a napokban új szerzõdést kötöttek Kedric Golstonnal, így a védõfal rendbetétele nem feltétlenül a draft feladata lesz. Azonban Donovan McNabb megszerzése nem elég, meg is kell valahogy védeni az irányítót, így szinte biztos, hogy egy OL-t fog draftolni a csapat.

A 6. és 14. választási jogot birtokló Seattle Seahawks igencsak aktív volt a szabadügynökségben. Nate Burleson, Rob Sims és még jó pár játékos elkerült a csapattól és eddig Pete Carroll, valamint az új GM nem mindig a szurkolók szája íze szerint cselekedett – persze hozzá kell tenni, hogy az alapvetõ motívum a csapat fiatalítása és újjáépítése lesz az elkövetkezendõ években. Ezt hivatott bizonyítani a tény, hogy a csapat a korábban Philip Rivers cseréjeként még egyetlen alapszakasz passzt sem dobó Charlie Whitehurstért nagy harcot vívott az Arizona Cardinals-szal. Whitehurst a negyedik szezonját fogja kezdeni az NFL-ben. A csapat szinte minden poszton erõsítésre szorul, az egyik legnagyobb probléma a passz-siettetés volt, ami Darryl Tapp Eagles-höz kerülése és a Patrick Kerney visszavonulása óta még nagyobb gond lett, így szükség van egy DE posztot betöltõ játékosra mindenképp. Brooks meglátása szerint azonban Walter Jones döntésképtelensége nem hagy más lehetõséget Carrollnak, minthogy egy OL-t, valószínûleg Trent Williams-t, draftolja. Felmerül a kérdés, hogy a támadók terén hogy áll a csapat. Brandon Marshall Miamiba került, Deion Branch-nek sem tetszik a helyzete Seattle-ben, és futók terén is van mit javítania a csapatnak. Az egyik legjobb játékosnak tartott C. J. Spiller is ott van a versenyben a 6. helyért. De Brooks szerint Spillert csak 14.-ként fogja a csapat kiválasztani. Ami felveti a kérdést, hogy van-e olyan jó OL játékos a draft elején, hogy megérje Spillert feladni érte.

Az elsõ DB játékos Brooks szerint a Cleveland Browns-hoz kerülhet. A csapat korábban megvált Andersontól és Quinntõl, megszerezte Seneca Wallace-t és szerzõdtette Jake Delhomme-ot. Így az iránytó poszt is elég kaotikusnak tûnik, és nincs kizárva, hogy Mike Holmgren Jimmy Clausent fogja kiválasztani 7.-ként a drafton, de akár a támadófal erõsítése is a prioritásai között szerepelhet a volt seattle-i vezetõedzõnek. Az viszont vitathatatlan, hogy a safety poszton játszó Eric Berry lenne a legnagyobb segítség most a Browns védelme számára.

Az évek óta a TOP10-ben szereplõ Oakland Raiders elsõsorban támadókat draftolt az elsõ körben. Nincs ezzel semmi baj, azonban az irányító védelmének hiánya igencsak befolyásolta a játékukat az utóbbi szezonokban. Így Brooks szerint a csapat legnagyobb hiányosságát kellene a pótolniuk. Egy offensive lineman kiválasztása még nagyobb értelmet nyerne, ha a józanészre hallgatva a Raiders megszerezné Jason Campbellt, aki átvehetné a stafétát a gyenge teljesítményt nyújtó JaMarcus Russeltõl.

A Buffalo Bills sem éppen a csúcsteljesítményérõl híres az utóbbi esztendõkben, ezt igazolja, hogy az idei drafton a 9. helyen választhat majd a csapat. Számos olyan posztja van a gárdának, amik erõsítésre szorulna. Marshawn Lynch morálja a padlón van, elkapóik sem a legjobbak és a védelem is segítségre szorul. Azonban a legégetõbb dolog mégis csak egy franchise QB hiánya. Ha Jimmy Clausen esetleg még választható lesz, akkor szinte biztos, hogy a Bills õt fogja választani, azonban egy tackle is jól jönne – legalábbis Brooks szerint.

Tizedikként idén a Jacksonville Jaguars választhat majd, és szinte közmegegyezés, hogy a csapat a katasztrofális védelmét fogja javítani a drafton. Az szinte már csak részletkérdésnek tûnik, hogy a DT, DE, vagy LB posztra fognak játékost választani. Aaron Kampman leszerzõdtetése miatt a DE poszt tûnik a legkevésbé valószínûnek, így egy LB-nek nagy hasznát venné csapat. Rolando McClain lehet a célszemély a Jaguars számára, hiszen termete és mozgékonysága miatt kitûnõ opciónak tûnik.

Pár napja azt a hírt hallhattuk a Doplhins-ról, hogy megszerezték Brandon Marshallt és, hogy Tedd Ginn, Jr. mostantól a 49ers sorait fogja erõsíteni. Brooks szerint 12.-ként a draft második legjobb safety-je fog elkelni (Earl Thomas), ami nagyban segítené a passzvédekezést.  Azonban Brooks szerint könnyen elõfordulhat, hogy a passz-siettetést fogják prioritásként kezelni, ebben az esetbe a legmegfelelõbb játékos számukra Sergio Kindle lenne. Az, hogy egy OLB-ot draftolnak még valószínûbbé válhat, ha esetleg a Jets megszerzi Jason Taylort, aki a 13. idényét fogja megkezdeni idén.

Most, hogy a Marshall a Miami-ba került, a Denver Broncos valószínûleg új elkapó után fog nézni, így Dez Bryant választása több mint valószínû. Azonban a trade elõtt sokan úgy gondolták, hogy a LB posztokat kellene erõsítenie a denveri csapatnak, így akár egy olyan poszton játszó játékos is választása is benne van a pakliban.

Ha mást nem is, de azt mindenképpen elmondhatjuk a 49ers-rõl, hogy a védelmük az utóbbi években igencsak felívelõ pályán halad, de még mindig akad hiányossága. Így Mike Singletary és a csapat többi vezetõje valószínûleg a fiatal Joe Haden CB-t fogja választani és könnyen elõfordulhat, hogy egybõl kezdõ lesz. A másik nagy hiányposzt a gárdán belül a támadófalban található. Az irányítóra gyakorolt nyomás miatt könnyen úgy dönthetnek, hogy 17.-ként egy OL-t fognak draftolni, hiszen (az akkor még valószínûleg rendelkezésre álló) Mike Iupati nagy segítséget nyújthatna a csapatnak, annak ellenére, hogy a szabadügynökség ideje alatt a 49ers újraszerzõdtette egy évre David Baast.

Hasonló problémákkal küzd még a Pittsburgh Steelers, a San Diego Chargers, a Minnesota Vikings és az Indianapolis Colts is. A szakértõk ezen négy csapat legnagyobb hiányosságai közé sorolják a megfelelõ passzvédekezés hiányát. A Steelers Gay és Taylor mellé egy kiváló CB-t kaphatna Kyle Wilson személyében. A free agency-ben történõ mozgások a Chargers-t is arra késztetik, hogy pótolja két legnagyobb hiányosságát: RB és CB. Antonio Cromartie és LaDainian Tomlinson most már a Jets sorait erõsíti. Kérdés, hogy melyik posztot tartják fontosabbnak, de Brooks szerint igen valószínû, hogy választásuk egy CB lesz, mégpedig Devin McCourty személyében. A Minnesota védõit sérülések tizedelték (Cedric Griffin, Antoine Winfield), így kézenfekvõnek tûnik egy védõ draftolása, mely a várakozások szerint vagy CB vagy DT posztot fog betölteni. A Colts estében kicsit más a helyzet, hiszen a legfõbb hiányosságnak a megfelelõ OL játékosokat tartották, így a mostani kritikáknak eleget téve, lehet, hogy egy falembert fognak választani, de Brooks szerint sokkal valószínûbb, hogy a passzvédelmet próbálják meg javítani.

A Tennessee Titans támadójátéka a szezon közepétõl kelt életre, így a feltételezések szerint mindenképp egy védõt fognak draftolni. Brooks meglátása szerint az egyik legjobb választás ezen a téren Derrick Morgan DE lehet, aki nagyban javíthatná a Titánok passz-siettetését. Ráadásul Van den Bosch távozása miatt is égetõ szüksége lehet a csapatnak egy megfelelõ társra Hayes mellé. Valószínû, hogy Falcons és a Saints is egy defensive endet fog választani a drafton, hiszen a támadóegység nagyon egyben van mindkét csapat esetében, azonban a védelem esetében van még mit csiszolni. Az is kétségtelen, hogy az atlantai csapatnak szüksége lenne egy remek DB-re is, így egy CB játékos is szóba jöhet. A Jets védelme igen nagy lépést tett elõre az idei szezonban, azonban Brooks úgy gondolja, hogy hasznát vehetnék Jerry Hughes OLB-nak, így nagyban javulna passz-siettetésük.

A meglepetésként érheti az embert, hogy a Bengals esetében Brooks egyik mock draftjában sem a védõjátékost, hanem elkapót jósol. Ha Dez Bryant nem kerül a Broncos-hoz, akkor nagy esély van arra, hogy a Bengals-nak rá fog esni a választása, de akár a szintén kiváló kezekkel rendelkezõ Jermaine Gresham TE is szóba jöhet.

A két mock draftból kitûnõen látszik, hogy az idei draft játékosai igen tehetségesek. Egy-egy poszton igen sok különleges adottságokkal rendelkezõ játékos, azonban furcsának tûnik, hogy Brooks a legelsõ és legutolsó mock draftjátban csak két csapat (Packers, Chargers) választana futó játékost az elsõ körben. Ám a Combine-on mutatott szereplésük és a FA mozgások hatására jelentõsen átalakult utolsó mock draftja már más képet mutat: C.J. Spiller kerül a ’Hawks-hoz, míg Ryan Matthews a Houston Texans-hoz a 20. helyen.

Bõ egy nap van még a 75. Draft elindulásáig, addig bármi történhet, ami miatt a csapatoknak újra kell gondolniuk taktikájukat, elég csak arra gondolni, hogy a Steelers mostában nyitott Roethlisberger elcserélésére.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások